Cele mai mici tari din lume

Categories CulturaPosted on

Nauru. Extinderea orasului Nauru, situat in Oceania, este de 21 de kilometri patrati. Capitala acestei tari este Yaren. Este cea mai mica tara insulara din lume.

Tuvaluan

Cu o suprafata de 26 de kilometri patrati, aceasta tara din Oceania (numita Insulele Ellice pana in 1974) este cel mai mic regat din Commonwealth sau Commonwealth of Nations. Este a treia natiune independenta cel mai putin populata din lume.

San Marino

San Marino acopera o suprafata de 61 de kilometri patrati. Este situat in Europa si capitala sa este San Marino. Se remarca vechiul sau oras medieval cu ziduri si strazile sale caracteristice pline de pietruite.

Liechtenstein

Am crescut putin in dimensiune pe suprafata, dar nu prea mult. Cu o suprafata de 160 de kilometri patrati , Liechtenstein (Europa) este a sasea cea mai mica tara din lume. Capitala sa este Vaduz.

Insulele Marshall

Republica Insulele Marshall este o tara insulara situata in Oceanul Pacific si are o suprafata totala de doar 181 de kilometri patrati. Capitala sa este Majuro.

Saint Kitts si Nevis

Il cunosteai? Aceasta tara din Caraibe este, de asemenea, una dintre cele mai mici din lume. Este o tara din Insulele Windward care are o extindere oficiala de 261 de kilometri patrati. Capitalele sale sunt Basseterre si Charlestown.

Maldive

Acoperind o suprafata de 300 de kilometri patrati, Maldivele este cea mai mica tara din Asia. Aceasta tara tropicala este cunoscuta pentru lagunele albastre, recifele si plajele paradisiace. Capitala sa este Male.

Malta

Cea mai mica tara membra a Uniunii Europene este Malta. Are o suprafata de 316 kilometri patrati , iar capitala sa este Valletta, loc in care de obicei acosteaza multe croaziere turistice care navigheaza pe Mediterana.

Grenada

A nu se confunda cu frumosul oras andaluz. Tara din Caraibe Grenada este una dintre cele mai mici din lume, cu o suprafata de 344 de kilometri patrati. Capitala sa este Sfantul Gheorghe.

Sf. Vincentiu si Grenadine

Suprafata sa este de 389 de kilometri patrati. Este o tara din sudul Caraibelor a carei capitala este Kingstown. De asemenea, este renumit pentru locuri precum Insula Bequia, un paradis plin de recife spectaculoase.

Barbados

Barbados este, de asemenea, o tara situata in Caraibe. Are o suprafata de 430 de kilometri patrati, fiind a 13-a tara ca dimensiune nesemnificativa. Capitala sa este Bridgetown. Este o natiune independenta a Commonwealth-ului britanic.

Batran si barbos

Continuam in Caraibe sa turam cele mai mici state de pe planeta. In cazul Antigua si Barbuda, are o suprafata de 442 de kilometri patrati, iar capitala sa este Saint John.

Seychelles

Este una dintre cele mai dorite insule din Oceanul Indian. Aceasta tara situata in Africa de Est are o suprafata de 452 de kilometri patrati. Este cea mai mica tara din Africa. Capitala sa este Victoria. Un loc renumit pentru rezervatiile sale naturale si animalele exotice.

Palau

Pe locul 16 a celor mai mici tari din lume intalnim Palau, in Oceania. O tara cu o suprafata de 459 de kilometri patrati si a carei capitala este Ngerulmud.

Andorra

Putin mai mare decat predecesorul sau, Andorra acopera 468 de kilometri patrati de suprafata. Principatul Andorra este situat intre Spania si Franta, iar capitala sa este Andorra la Vieja.

St. Lucia

Aceasta natiune insulara din estul Caraibelor se intinde pe o suprafata de peste 616 de kilometri patrati. Capitala sa este Castries, o locatie frecventa de andocare pentru navele de croaziera. Linia de coasta cu plaje vulcanice si apele sale, perfecte pentru scufundari, se remarca.

Statele Federate ale Microneziei

Statele Federate ale Microneziei, sau pur si simplu Micronezia, acopera o suprafata de 702 de kilometri patrati in Oceania. Capitala sa este Palikir si din punct de vedere administrativ are patru state ale caror insule au numerosi atoli.

Singapore

Pe locul 20 a celor mai mici tari din lume se afla Singapore. Aceasta tara insulara suverana din Asia este formata din 63 de insule care acopera o suprafata de 730 de kilometri patrati si 193 de kilometri de coasta. Capitala sa este Singapore.

Tonga

Este o tara situata in Oceania, care se intinde pe o suprafata de 747 de kilometri patrati, cu cele peste 170 de insule din Pacificul de Sud. Desigur, majoritatea sunt nelocuite. Capitala sa este Nukuʻalofa.

Sao Tome si Principe

Si in lista celor mai mici tari din lume se afla si natiunea insulara africana de langa ecuator, Sao Tome si Principe, cu o extindere care nu ajunge la 1.000 de kilometri patrati (964 de kilometri patrati).