Cercuri de excelență pentru elevii pasionați de matematică

Categories Cultura-educatiePosted on

Având în vedere interesul mare al elevilor din clasele gimnaziale pentru concursurile și olimpiadele de matematică, Inspectoratul Școlar Județean Constanța înființează cercurile de excelență pentru clasele a V-a – a VII-a.

Astfel, pe data de 3 noiembrie, începând cu ora 9.00, se vor organiza testări pentru elevii claselor a V- a VII-a, în cele patru centre: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” (Constanța), Școala Gimnazială „Spiru Haret (Medgidia), Școala Gimnazială „Gala Galaction” (Mangalia) și Liceul Teoretic „A. Saligny” (Cernavodă). Mai multe informații referitoare la organizarea și desfășurarea testărilor puteți găsi pe site-ul ISJ Constanța: http://forum.isjcta.ro/index.php?topic=18651.0

Inspectorul școlar, prof. Daniela Bălănescu a menționat: „Avem profesori responsabili, cu rigoare științifică, prompți la solicitarea noastră și care vor lucra voluntar cu acești elevi capabili de performanță. Lor li se vor alătura profesori pensionari cu experiență în domeniul pregătirii de performanță, dedicați muncii la catedră și de un înalt profesionalism. Cum olimpiada internațională de matematică din 2018 va fi organizată în România, la Alba Iulia, urmărim ca în aceste centre să descoperim elevii care vor face parte din lotul reprezentativ al județului Constanța.
Totodată, inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, a precizat: „Unul dintre obiectivele Inspectoratului Școlar Județean Constanța, din acest an școlar, constă în susținerea și încurajarea excelenței în educație, a performanțelor elevilor cu aptitudini și competențe înalte. De aceea, țin să aduc mulțumiri profesorilor implicați voluntar în pregătirea permanentă a copiilor, care înțeleg necesitatea antrenamentului continuu pentru a obține rezultate deosebite.”