Membru al Consiliului Județean al Elevilor Constanţa ameninţat de directorul unei unităţi de învăţământ

Categories Cultura-educatiePosted on

Astăzi, 28 mai 2014, Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa a fost informat de către preşedintele Consiliului Şcolar al Elevilor din Liceul Teoretic “Ioan Cotovu” Hârşova cu privire la faptul că aceasta a fost ameninţată de către directorul unităţii de învăţământ cu scăderea notei la purtare şi eliminarea de la cursuri deoarece s-a împotrivit uniformelor şcolare.

În cadrul Liceului Teoretic “Ioan Cotovu” a fost adusă în discuţie introducerea uniformelor şcolare iar Consiliul Şcolar al Elevilor a lansat o petiţie, care a fost semnată de peste 400 de elevi care se împotrivesc introducerii uniformelor. Această petiţie a fost înaintată directorului de către preşedintele CŞE, iar aceasta a fost ameninţată că va fi sancţionată disciplinar şi demisă din funcţie

Consiliul Județean al Elevilor Constanta condamnă atitudinea conducerii Liceului Teoretic „Ioan Cotovu” din Hârșova și consideră că este inacceptabil ca directorul unității de învățământ să amenințe un reprezentant al elevilor cu scăderea notei la purtare și eliminarea, totul doar pentru că și-a îndeplinit îndatorirea de a reprezenta interesele și dorințele elevilor din unitatea de învățământ. CJE Constanța nu poate accepta ca membrii săi, reprezentanți ai elevilor din Județul Constanța, să fie amenințați și sancționați pentru că reprezintă cu seriozitate și constiinciozitate interesele și drepturile elevilor. Considerăm că Inspectoratul Școlar Județean Constanța trebuie să sancționeze conducerea Liceului Teoretic „Ioan Cotovu” din Hârșova, aceasta încălcând etica profesională, normele legale și bunul simț.

Consiliul Județean al Elevilor Constanța, structură reprezentantivă a elevilor din județul Constanța, va continua să reprezinte și să apere interesele elevilor constănțeni și a reprezentanților acestora. Considerăm că un sistem educațional modern și eficient implică în mod obligatoriu participarea beneficiarului principal al actului educațional în toate problemele din sistem. CJE Constanța se solidarizează pe această cale cu elevii din Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” și vom susține acțiunea loc împotriva introducerii uniformelor, acestea afectând individualitatea și dreptul la dezvoltare personală a elevilor constănțeni.

“Ceea ce s-a întâmplat în Hârşova este regretabil, am luat legătura cu conducerea Consiliului Elevilor din Liceul “Ioan Cotovu” şi i-am asigurat de tot sprijinul meu şi al organizaţiei. Mâine voi lua legătura cu directorul liceului iar până la sfârşitul săptămânii mă voi deplasa personal în Hârşova. De asemenea, în cazul în care situația degenerează, luăm în calcul depunerea unei sesizări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârșova” a declarat Constantin – Alexandru Manda, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa.