Câtă frustrare la fostul edil Valer Iosif Mureșan! Lovește în copiii comunei ca să-i plătească polițe actualului primar

Categories PoliticaPosted on

La un an de la alegerile locale, fostul primar al comunei Mihail Kogălniceanu, Valer Iosif Mureșan, nu se poate împăca cu gândul că a pierdut funcția în fața unei femei și face tot ce-i stă în putință pentru a-i pune „bețe în roate” actualului edil Ancuța Daniela Belu. Din câte se pare, fostul primar este atât de înverșunat încât se opune chiar și atunci când este vorba despre copiii comunei.

Miercuri seara, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Mihail Kogălniceanu, primarul Ancuța Daniela Belu a propus spre aprobare proiectul de hotărâre privind alocarea spaţiului necesar demărării unui proiect finanțat din fonduri europene referitor la înființarea unui after- school, în incinta Școlii, nr. 2 din localitate.

Propunerea de înființare a fost făcută în urma consultării cu locuitorii comunei, care au semnalat necesitatea înființării unei astfel de unități școlare moderne. Practic, părinții care muncesc și nu au cu cine să-i lase pe copii au spus că este nevoie de un loc unde cei mici să-și petreacă timpul după orele de la școală, într-un mod organizat.

Așa se face că primarul Ancuța Daniela Belu a început diligențele pentru înființarea unui after-scool cu finanțare europenă care să vină în sprijinul părinților și al copiilor. Potrivit proiectului, aplicantul este Grupul de Acţiune Locală Constanța Centru iar beneficiarul comuna Mihail Kogălniceanu.

Legat de acest subiect, primarul Ancuța Daniela Belu a precizat că, în anul 2009, fosta conducere administrativă a localității a încercat înființarea unei astfel de unități școlare printr-un proiect în cadrul PNDR, Măsura 3.2.2., proiect ce nu a primit finanţare.

Cu alte cuvinte, la vremea respectivă, prin depunerea proiectului, fostul primar PSD Valer Iosif Mureşan și-a aratat interesul și a recunoscut practic necesitatea înființării acestui after- school, însă, acum, când există, din nou, șansa înființării acestui centru, aceeaşi personă, actualmente consilier local PSD, a votat împotrivă. Și nu numai el, dar și ceilalți consilieri PSD, astfel că proiectul a rămas, deocamdată, doar la stadiul de proiect pe hârtie, iar copiii din comună riscă să rămână fără after-scool, pentru simplul motiv că fostul primar vrea să-și arate mai mult propriile frustări și se gândește mai mult la propriile interese decât la cel al micuților din comună.

“Atitutinea negativistă a colegilor consilieri din PSD este greu de înţeles, având în vedere faptul că proiectul iniţiat nu face altceva decât să răspundă nevoilor cetăţenilor. Ar trebui să ne unim forţele şi să profităm de această şansă, pentru că avem oblligaţia de a respecta necesităţile celor care ne-au acordat votul de încredere, ar trebui să fim o echipă şi să nu ne lăsăm pradă orgoliilor, care, contravin interesului public”, a declarat primarul Ancuța Daniela Belu.

Deși am încercat să-l contactăm și pe fostul primar Valer Iosif Mureșan pentru a ne explica motivul pentru care atât el cât și ceilalți consilieri de la PSD au votat împotriva acestui proiect, el nu a răspuns la telefon.