Cum sa utilizati o aplicatie VPN terta parte pe Mac

Categories TehnologiePosted on

Conectarea printr-un VPN poate fi o optiune simpla si rapida pentru a proteja datele navigarii noastre online, deoarece se genereaza un fel de tunel si, in realitate, ar fi afisata adresa IP a acelei adrese specifice, in loc de a noastra. Optarea pentru o aplicatie VPN terta parte este cel mai rapid mod de a o folosi.

Cand suntem conectati la o retea Wi-Fi publica, este normal ca, atunci cand suntem ingrijorati de confidentialitatea noastra in retea, sa ne intrebam in ce masura cineva ar putea vedea activitatea noastra online. Din fericire, cu ajutorul unui VPN  (Virtual Private Network) am putea proteja informatiile de privirile indiscrete si macar sa recastigam putina confidentialitate online.

Cand ne conectam la Internet printr-un VPN, se creeaza un fel de tunel criptat intre noi si un server la distanta, care este operat de un serviciu VPN. Astfel, tot traficul nostru de internet este directionat prin acel tunel special.

Datorita acestui fapt, datele noastre ar fi protejate de privirile indiscrete pe drum. In acest fel, deoarece traficul nostru paraseste serverul VPN, computerul nostru pare sa aiba adresa IP a serverului respectiv, ceea ce ne ajuta sa mascam atat identitatea, cat si locatia.

Pentru a intelege avantajele pe care ne-ar putea oferi utilizarea unui VPN atunci cand ne conectam la Internet, putem lua ca exemplu o retea WiFi publica, dintr-o cantina, un aeroport sau un centru comercial, la care ne putem conecta gratuit.

Cel mai obisnuit este ca ne conectam la retea fara sa ne gandim de doua ori. Si ceea ce este si mai rau: ne asumam riscul de a ne accesa e-mailul personal, contul de social media sau chiar conturile bancare. In aceste cazuri, am putea crede ca aceasta retea, desi publica, este suta la suta sigura?

Daca ne conectam la aceeasi retea, dar printr-un VPN, putem fi siguri ca nimeni prezent in acea retea nu va putea intercepta datele noastre, nici alt utilizator care cotrofeaza in cautarea unor posibile victime virtuale.

Cand suntem acasa, desi este adevarat ca nu trebuie sa ne ingrijoram ca cineva spioneaza reteaua WiFi, tocmai atunci cand are securitate (parola) si suntem proprietarul retelei, un VPN ne poate oferi si anumite avantaje , ajutandu-ne, de exemplu, sa impiedicam furnizorul nostru de servicii de internet (ISP) sa stie ce facem online.

Configurarea si utilizarea unui VPN pe Mac folosind o aplicatie terta parte

Astazi exista o mare varietate de servicii VPN, care s-au specializat in oferirea de conexiuni VPN la preturi cu adevarat mici, printr-un abonament lunar, trimestrial, semestrial sau anual (cu reduceri interesante in acest sens).

Prin urmare, este clar ca cel mai simplu si mai simplu lucru este sa treceti la angajarea unuia dintre aceste servicii , sa descarcati aplicatia pe care au proiectat-o ​​pentru a se conecta la reteaua lor rapid si confortabil (atata timp cat este compatibil cu sistemul nostru de operare) si conectati-va imediat.

Trebuie doar sa alegem serviciul VPN care ne intereseaza cel mai mult (desi exista multe optiuni pe piata, ExpressVPN sau NordVPN sunt cele mai populare optiuni si, de fapt, tind sa functioneze mai bine), sa selectam planul si sa trecem la plata, pentru a merge ulterior la pagina Descarcari, unde vom gasi aplicatia compatibila cu sistemul nostru de operare (in acest caz, macOS).

Trebuie sa trecem la instalarea aplicatiei VPN, iar cand aceasta a fost instalata, trebuie pur si simplu sa introducem codul pe care serviciul il gestioneaza pentru noi prin contul nostru personal, sau sa ne introducem numele de utilizator si parola. Selectati serverul la care dorim sa ne conectam, in functie de locatia acestuia, sau pur si simplu faceti clic pe Conectare, astfel incat aplicatia sa selecteze cel mai eficient server in functie de locatia noastra. Inteligent!

In acest fel, odata ce suntem conectati la VPN, vom fi gata sa incepem sa navigam pe web in siguranta si in privat. In plus, este posibil sa configurati aplicatia astfel incat conexiunea la Internet sa fie deconectata automat daca, in orice moment, serviciul VPN esueaza sau scade, astfel incat adresa noastra IP initiala sa nu devina vizibila uneori. 

Iar pentru a dezactiva conexiunea la Internet prin VPN, trebuie pur si simplu sa apasam butonul Deconectare sau Inchidere pe care il vom gasi in aplicatie.