Decebal Făgădău, incompatibil?!

Categories PoliticaPosted on

Războiul A.N.I. cu reprezentanții autorităților locale este departe de a se fi încheiat. Pe lângă cei 37 de primari din județul Constanța care au fost găsiți deja incompatibili, la care se adaugă președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, în vizorul Agenției Naționale de Integritate au intrat și reprezentanți ai eșalonului doi din administrație.

Una dintre cele mai importante persoane pentru care s-a depus deja o reclamație la A.N.I. este viceprimarul Decebal Făgădău. Acesta este acuzat că a făcut parte, și el, din Adunarea Generală a Acționarilor a SC RAJA SA în timpul în care îndeplinea funcția de viceprimar, fiind astfel incompatibil. Precizăm că Radu Mazăre nu a acceptat funcția de reprezentant al orașului în AGA RAJA, fiind probabil conștinent de pericolul de a fi găsit incompatibil.

Potrivit surselor Timpul, este numai o chestiune de timp până când și împotriva lui Decebal Făgădău se va emite o decizie de incompatibilitate. Lucrurile sunt cu atât mai complicate pentru PSD cu cât Făgădău este, pe lângă un excelent om de administrație, și președintele Organizației Municipale a partidului. O eventuală înlăturare a sa din funcție ar putea afecta proiectele europene în derulare ale orașului, proiecte pentru care Făgădău le-a preluat aproape de la zero, când a ajuns în primărie, și pe care le-a dus la finalizare (cum este cazul parcării supraetajate de la Spitalul Județean), le-a început (cum este reabilitarea zonei peninsulare) sau le are în plan (parcări supratejate în Mamaia, ca să dăm numai un exemplu).