DECLARAȚII DE AVERE. Deputatul care cheltuie mii de euro pe timbre și icoane

Categories PoliticaPosted on

Radu Babuș se află la primul mandat de deputat. Fostul director al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa din cadrul Primăriei Constanța a fost chibzuit la viața lui, dovadă fiind declarația de avere depusă recent la Camera Deputaților.

Potrivit acesteia, Babuș este pasionat de timbre, icoane și tablouri. Între 1996 și 2011 a strâns astfel de obiecte pe care le evaluează la circa 12.000 de euro. De asemenea, deputatul mai deține colecții de medalii și decorații de circa 4.000 de euro, dar și bijuterii din aur de 7.000 de euro.

Radu Babuș nu uită însă se ocupe și de lucruri mai pragmatice, astfel că a împrumutat cu peste 660.00 două societăți comerciale la care este acționar.

Deputatul de Constanța nu are datorii și a câștigat în ultimul an fiscal suma de 83.988 de lei brut, ca deputat. Averea familiei este completată de cei 30.000 de lei brut câștigați de soție.

Radu Babuș are în proprietate un Mercedes cumpărat în 2007, un apartament, împreună cu soția, în Constanța, dar și patru terenuri. Două dintre ele sunt intravilane și sunt amplasate în Tulcea (1100 mp) și în Mamaia, în zona A (aici deține 1.291 mp), iar celelalte două sunt terenuri agricole în Cerchezu (15 hectare în total).

Radu Babuș este cercetat penal de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate, faţă de valoarea comercială reală, a bunurilor aparţinând autorităţii publice în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora.
 

Foto: cdep.ro