Cum functioneaza cea mai noua versiune Android 14?

Categories TehnologiePosted on

Samsung, compania asociata in mod traditional cu actualizari lente si imprevizibile ale software-ului Android, a inceput sa trimita cea mai recenta si cea mai buna versiune Android proprietarilor telefonului sau emblematic Galaxy S23 de generatie actuala. Aceasta este o realizare – si o piatra de hotar nu numai pentru Samsung, ci si pentru producatorii de dispozitive Android in general.

Pentru context, posesorii Galaxy S23 se afla intr-o pozitie respectabila de a primi Android 14 la aproximativ patru saptamani de la lansarea software-ului. Anul trecut, Samsung a avut nevoie de aproape trei luni pentru ca versiunea actuala de Android sa fie disponibila oamenilor care au platit bani de top pentru modelele sale de telefoane de top. Si a fost printre cei mai putin jeni interpreti din ecosistem pentru acel ciclu.

Dar, in timp ce compania da dovada de agitatie si isi serveste bine clientii cei mai bine platiti este cu siguranta ceva de sarbatorit, pentru oricine urmareste Android indeaproape (si il urmareste de ceva vreme – salut!), povestea nu este atat de simpla.

Iata, asadar, trei intrebari dure, dar corecte si incredibil de importante despre aventurile Samsung Android 14 – lucruri la care ar trebui sa ne gandim cu totii in saptamanile urmatoare pentru a pune acest lucru intr-o perspectiva adecvata.

Intrebarea #1 Samsung Android 14: Cand va ajunge acest upgrade de fapt tuturor?

In primul rand, este esential sa luam in considerare ca, in cazuri precum cel al Samsung, o companie care „incepe” un upgrade Android este adesea un fenomen la scara mica limitat doar la anumite parti ale lumii.

In trecut, am vazut ca anumiti fosti producatori de telefoane deveneau pe furis cu asta si il folosesc in avantajul lor – pornind ceea ce este, in esenta, o lansare de testare intr-un loc aleatoriu precum Lituania si apoi lansand un comunicat de presa grozav care sustine ca sunt primul!” pana la linia de sosire. Poate previzibil, asta ajunge sa le aduca multa acoperire pozitiva si putina ridicare critica a sprancenelor.

Tacticile Samsung nu sunt atat de extreme, din fericire, dar din acest moment, lansarea Android 14 a lui Galaxy S23 este limitata la Regatul Unit si anumite parti ale Europei. SUA – unde se bazeaza Android Intelligence si pe care o folosim ca baza consecventa pentru analizele noastre anuale de raportare de upgrade Android – nu sunt incluse inca in aceasta lansare actuala, iar Samsung si-a inceput adesea upgrade-urile din SUA putin mai tarziu decat omologii lor internationali.

Un „upgrade” nu este intotdeauna un upgrade peste tot , cu alte cuvinte – si de acum, Samsung spune doar ca software-ul ar trebui sa inceapa sa ajunga la proprietarii Galaxy S23 din America candva „in curand”.

Samsung Android 14 intrebare #2: Dar restul Galaxy?

Cea mai mare parte a actualizarilor Android se concentreaza in principal pe prima lansare a celui mai recent produs emblematic al unei companii. De aceea, in fiecare an, vedem exagerare cu privire la modul in care Samsung este „regele upgrade-urilor Android” si „o ucide absolut”, in timp ce propriile mele analize aprofundate de actualizare tind sa dea o imagine foarte diferita.

Iata ceea ce oamenii tind sa-l lase deoparte: Fiecare producator de telefoane are mai multe produse Android care trebuie sa fie actualizate la versiunile Android actuale. Cel putin, asta include telefoanele emblematice de generatie mai veche – dispozitive de top, de top, de la un an inainte. Pe masura ce fereastra standard pentru suportul software Android continua sa se extinda, aceasta include acum si telefoane emblematice de acum doi ani si, in unele cazuri, chiar mai mult.

Si asta nu este tot. Cu Samsung, in special, compania mentine un telefon de top cu statut de co-insigna in linia sa Galaxy Z Fold. Si, poate cel mai important, compania vinde o selectie extinsa de dispozitive de gama medie si de buget – telefoane precum Galaxy A14, Galaxy A14 5G, Galaxy A54 5G si Galaxy A34 5G (gesundheit!), toate acestea fiind intr-o versiune recenta. lista cu primele 10 smartphone-uri vandute la nivel mondial in prima jumatate a anului 2023.

Acestea sunt dispozitivele pe care le folosesc majoritatea organismelor care detin Android, cu alte cuvinte. Si acestea sunt dispozitivele carora le ia de obicei un timp jenant de mult pentru a primi actualizarile software actuale.

Pana acum, Google a fost singura companie care a trimis in mod constant actualizari de software la fiecare model actual in acelasi timp, fie ca este vorba de un flagship din generatia actuala, un flagship din generatia anterioara sau o optiune Android la pret mai mic. Cand vorbim despre un producator de telefoane care ajunge la punctul final, trebuie sa ne uitam la aceasta imagine mai mare si nu doar cand a reusit sa stranga un singur deget de la picior peste linia de sosire.

Samsung Android 14 intrebare #3: Este acesta inceputul unei noi tendinte – sau pur si simplu o fluctuatie pe termen scurt?

Nu in ultimul rand, pentru a ne imbraca palariile de sceptici pentru un moment, trebuie sa ne intrebam daca aceasta realizare unica de upgrade Samsung Android este inceputul unui nou angajament de procesare mai rapida din partea companiei sau daca este pur si simplu un moment izolat, limitat de succes.

Si nici asta nu inseamna a fi prea cinic. Este realist.

Cand micsorati si va uitati indeaproape la performanta de upgrade Android a Samsung de-a lungul timpului, compania a avut o multime de suisuri si coborasuri. Cu Android 12 in 2021, de exemplu, Samsung a obtinut un nou record atunci, trimitand acel software catre actualii sai proprietari de telefoane emblematice in 65 de zile – o imbunatatire notabila fata de performanta anterioara in acea zona, in care a durat oriunde de la 91 la 213 zile pentru a realiza aceeasi performanta.

Livrarea upgrade-ului sau emblematic din generatia anterioara a fost un alt record, la pragul rezonabil de 95 de zile – comparativ cu o intarziere de 136 de zile cu un an mai devreme si asteapta pana la 293 de zile in cativa ani inainte .

Dar apoi, anul urmator , cu Android 13, Samsung a renuntat si a avut nevoie de 86 si 105 de zile pentru a aduce Android 13 pe modelele sale emblematice din generatia actuala si, respectiv, din generatia anterioara.

Compania a avut acest tipar de ping-ponging pe tot parcursul istoriei sale de upgrade la Android – mergand pana la Android 5.0 in 2014, cand am inceput pentru prima data sa urmaresc aceste lucruri indeaproape.

Deci, desi este reconfortant de laudat sa vedem Samsung pornind cu o nota puternica cu progresul upgrade-ului Android din acest an, avem inca o multime de necunoscute de evaluat in ceea ce priveste ceea ce inseamna acest lucru atat in ​​momentul imediat, cat si ce ar putea (sau nu ar putea) ) sugereaza in ceea ce priveste orice impact mai larg. Si din moment ce Samsung de obicei nu ofera prea multe in ceea ce priveste comunicarea clara sau promite despre intentiile sale in acest domeniu, tot ce putem face este sa intrebam.

Dar intrebarea este importanta – deoarece ne ofera o perspectiva mai profunda si mai semnificativa, care ne permite de fapt sa interpretam informatiile intr-un mod corect. Si, mai ales intr-o era a abordarilor la nivel de suprafata si a cunostintelor institutionale limitate, acest tip de context este de nepretuit.