Drumul migrației ilegale spre Marea Britanie trece prin Portul Midia…

Categories EvenimentePosted on

În seara zilei de ieri, în jurul orei 18.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia au fost informaţi, de către comandantul unei nave sub pavilion Curaçao, sosită în Portul Midia, din direcţia Maroc, că la bord se află trei persoane, de sex masculin, care nu fac parte din echipaj.

Poliţiştii de frontieră au efectuat controlul specific şi i-au identificat pe cei trei bărbaţi, ca fiind cetăţeni marocani, cu vârste între 26 şi 34 ani, care au declarat faptul că s-au îmbarcat, ilegal, în portul Jorf Lasfar (Regatul Maroc), pentru a ajunge în Marea Britanie, cu scopul de a-şi găsi un loc de muncă.

Cei trei cetăţeni marocani vor rămâne la bordul navei, pe toată durata operaţiunilor de descărcare a materiei prime transportate, urmând să plece cu nava spre ţara de origine, conform procedurilor legale în astfel de cazuri.

Comandantul navei, un cetăţean turc, în vârstă de 35 ani, a fost sancţionat contravenţional, de către poliţiştii de frontieră, cu suma de 24.000 lei, pentru încălcarea art. 7, alin. 1 şi art. 134, alin. 1 din O.U.G. 194 / 2002.

FOTO: puterea.ro