Top 10 dulciuri pentru Craciun

Categories LifestylePosted on

Craciunul reprezinta cea mai frumoasa sarbatoare  a anului, dar si cea mai iubita perioada, in special de copiii care il asteapta cu atata nerabdare pe Mos Craciun cu tolba sa plina. Masa imbelsugata e gata pentru a-i primi pe cei pe care ii cu bucate bine alese pregatite cu migala si drag, insa desertul este , cu siguranta, cel mai asteptat moment. Iata un top 10 al dulciurilor de Craciun:

10. Biscuiti spirala

Acesti biscuiti in doua culori sunt perfecti pentru a servi colindatorii in seara de Ajun sau de a-l astepta pe Mos Craciun alaturi de un ceai aromat.

9. Braduti si stelute

Aceste fursecuri foarte usor de preparat nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun. Cu tot felul de mirodenii specifice anotimpului rece,  glazurii albe din zahar si contur colorat, bradutii vor fi apreciate de toata lumea.

8. Acadele in forma de bastonase

Un simbol al sarbatorii Craciunului sunt si bastonasele frumos colorate care sunt oferite copiilor care vin la colindat.  In plus, arata foarte bine asezate pe masa, alaturi de alte bunatati.

7. Prajitura ninsa

O prajitura specifica iernii, dar mai ales Craciunului este si cea ninsa. Aromata cu mirodenii precum scortisoara, migdale, ghimbir sau cuisoare , cu fructe confiate asortate si martipan, prajitura este un adevarat deliciu al perioadei rece.

6. Cupcakes de iarna

Mirosul de scortisoara si portocale din bucatarie ii va atrage pe cei din familie sa deguste niste briose delicioase. Pregatite pentru cei dragi, aceastea pot fi si un cadou perfect pentru seara de Craciun, mai ales daca le ornezi si le impachetezi frumos.

5. Madlene cu ghimbir

Delicioasele prajiturele devin excelente pentru aceasta ocazie, mai ales daca le aromam cu ghimbir si le pudram cu zahar pentru a le da un aer de sarbatoare.

4. Negresa cu nuca si cu sos de ciocolata si rom

Simpla reteta de negresa poate fi cu usurinta transformata in una de mare clasa daca servim prajiturele cu un sos de ciocolata si rom. Pentru o savoare extraordinara, le puteti incalzi putin exact inainte de a le servi.

3. Ciocolata de casa

O alta reteta perfecta pentru cei dragi este si cea de ciocolata de casa care poate fi imbunatatita cu diferite arome : menta, nuca, cafea, portocale, fistic sau cu orice altceva ne place. Daca o taiem in forme de stelute si o decoram frumos se va incadra perfect in peisajul feeric al Craciunului. In plus, putem face cantitati mai mari pentru a oferi un cadou dulce si aratos.

2. Cozonacul

Fie ca alegem sa il preparam acasa dupa reteta delicioasa a mamei sau a bunicii sau cumparam unul din comert, cozonacul este nelipsit de pe masa oricarui roman de sute de ani, asa ca aveti grija sa nu uitati de acest desert.

1. Turta dulce

Poate cel mai folosit desert pentru seara de Craciun este turta dulce in diferite forme si culori. Fie ca vorbim de braduti, de casa, de reni,  de soldati, de stelute, de celebrul omulet  Ginger , cu arome imbietoare de cuisoare, miere, sau scortisoara de pe masa nu are voie sa lipseasca aceasta prajitura, mai ales daca asteptam musfiri sau colindatori.