E criză mare: 66 de primari și consilieri din Giurgiu, în delegaţie în Spania

Categories La ziPosted on

E criză mare: 66 de primari și consilieri din Giurgiu, în delegaţie în Spania

Peste 60 de primari, consilieri locali şi judeţeni din Giurgiu au plecat recent în delegaţie în orașul spaniol Barcelona.

Unii dintre ei au plătit excursia din banii lor, dar cei mai mulţi au apelat la bugetul Primăriei sau la cel al Consiliului Judeţean, iar Instituţia Prefectului vrea să lămurească lucrurile.

Astfel, s-a declanşat o anchetă care va se stabili cât de legală este deplasarea lor în interes de serviciu. Semi-oficial, jurnaliştii au aflat că delegaţii se specializează la Barcelona în problema deşeurilor, iar invitaţia le-a fost făcută de Camera de Comerţ spaniolă.

“Instituţia Prefectului s-a sesizat în urma numeroaselor articole apărute în presa scrisă şi TV şi am dispus efectuarea unui control din punct de vedere juridic al documentelor emise de Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. Se verifică pe legalitate hotărârea privind alocarea de fonduri pentru deplasarea în străinătate. În urma verificărilor, o să vedem dacă acele hotărâri au fost luate legal. Până în momentul de faţă nu a fost înregistrat la Instituţia Prefecturii niciun document”, a declarat prefectul de Giurgiu, Robert Ioan Cristoi.