Egipt: Mubarak a predat toată averea la stat, doar, doar va scăpa de închisoare

Categories La ziPosted on

Egipt: Mubarak a predat toată averea la stat, doar, doar va scăpa de închisoare

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak (83 de ani) şi-a predat toată averea statului, într-o tentativă de a evita închisoarea, relevă săptămânalul “Al Ahram”.

Anterior, soţia lui Mubarak, Suzanne, a fost eliberată pe cauţiune după ce a predat statului toate bunurile şi banii săi – circa 3,4 milioane de dolari şi o vilă din Cairo.

Cotidianul “al-Shoruk” a anunţat marţi că Hosni Mubarak “pregăteşte o scrisoare care va fi arătată canalurilor de televiziune egiptene şi arabe, în care îşi cere scuze în numele său şi al familiei sale pentru orice ofensă adusă poporului.

De asemenea, fostul preşedinte îşi va cere iertare “pentru orice comportament care ar fi fost provocat de informaţiile false care i-au fost oferite de consilieri”.

Mubarak a demisionat în 11 februarie, după 18 zile de revolte soldate cu moartea a peste 800 de egipteni. Consiliul militar care a preluat puterea după aceea şi-a luat angajamentul să-i aducă în faţa justiţiei pe toţi oficialii vechiului regim consideraţi vinovaţi de abuz de putere.

Fostul preşedinte şi soţia sa se află în prezent în arest într-un un spital din stațiunea egipteană Sharm el-Sheikh, după ce li s-a făcut rău în timpul interogatoriilor.