Traian Băsescu: Bucureştiul nu are nevoie de referendum. Parlamentul decide dacă desfiinţează sectoarele

Categories La ziPosted on

Traian Băsescu: Bucureştiul nu are nevoie de referendum. Parlamentul decide dacă desfiinţează sectoarele

Nu este nevoie de organizarea unui referendum în Bucureşti, iar Parlamentul este cel care decide dacă se desfiinţează sectoarele Capitalei, a declarat Traian Băsescu joi, în cadrul unei conferinţe pe teme economice.

Preşedintele a precizatat că a remarcat “zbaterea” de la Bucureşti în problema reorganizării administrative, inclusiv cea legată de organizarea unui referendum. “Nu este nevoie de referendum aici, Parlamentul hotărăşte dacă se desfiinţează sectoarele Bucureştiului”, a spus Băsescu.

El a menţionat că este posibil ca locuitorii să nu fie mulţumiţi de o astfel de decizie, dorind să aibă primari de sector. “Dar cetăţenii nu ştiu ce este în spatele primarului de sector”, a continuat preşedintele.

Potrivit lui Traian Băsescu, Bucureştiul are şapte bugete şi şapte consilii, existând reprezentanţi din toate partidele în spatele acestor instituții. Şeful statului a precizat că, în aceste condiţii, este nevoie de multe compromisuri pentru a se lua o hotărâre de consiliu.

“Clasa politică trebuie să aibă curaj şi voinţă și să renunţe la interese. Pentru că în Bucureşti fiecare partid important are câte doi primari, nu poţi să reunifici Bucureştiul. Partidele sunt în plasa acestor primari şi a consiliilor lor”, a mai spus președintele.