Iași: Un tânăr drogat cu etnobotanice şi-a atacat părinţii cu drujba

Categories La ziPosted on

Iași: Un tânăr drogat cu etnobotanice şi-a atacat părinţii cu drujba

Un tânăr din Iași aflat sub influenţa etnobotanicelor a încercat duminică să-şi omoare părinţii cu drujba. Cazul apare la doar o zi după ce un alt consumator şi-a atacat părinţii.

În seara de sâmbătă spre duminică, un tânăr din comuna ieşeană Miroslava a luat o drujbă şi a început să taie totul în cale. Tatăl spune că fiul său a devenit agitat după o petrecere la care băiatul a amestecat drogurile cu alcoolul.

Speriaţi, oamenii din sat au chemat ambulanţa şi poliţiam dar nici acestora nu le-a fost prea uşor să-l oprească.

“Un tânăr de 21 ani, foarte agitat, despre care mama a declarat că a luat etnobotanice. Era foarte agitat. Avea plăgi autolidice pe burtă. Avea un cuţit în mână, o drujbă, a ameninţat echipajul ambulanţei, lumea din sat”, a povestit asistentul de pe ambulanţă.

În final, poliţiştii au reuşit să-l urce pe tânăr în ambulanţă, dar scandalul a continuat la spital.

În calitate de deputat, medicul Tudor Ciuhodaru, a cerut recent  adoptarea de urgenţă a legislaţiei care prevede până la 20 de ani de închisoare pentru comercianţii de etnobotanice.

“S-a ajuns la forme de violenţă extremă. Agresivitatea şi autoagresivitatea, manifestate prin automutilare sunt dominante în tabloul clinic. Este foarte greu să tratezi aceşti pacienţi”, spune Ciuhodaru.

Tot la Iaşi, un alt tânăr care consumase etnobotanice a încercat sâmbătă să-şi omoare părinţii cu o halteră. Disperaţi, aceştia au sunat la 112, iar tânărul a fugit de-acasă, apoi a fost găsit puţin mai târziu, dormind lângă un container de gunoi.

Ca să îl poată duce la spital, cadrele medicale de pe Ambulanţă au apelat la ajutorul poliţiştilor.