Iaşi: Camerele video din sediul CJ aparţin unei firme de apartament care a avut contracte cu SRI

Categories La ziPosted on

Iaşi: Camerele video din sediul CJ aparţin unei firme de apartament care a avut contracte cu SRI

Camerele de supraveghere descoperite miercuri în sediul CJ Iaşi costă 40 de dolari – la firma care le vinde în România. Societatea este reprezentant al producătorului acestor tipuri de aparate şi are sediul într-un apartament din Bucureşti, dar în ultimii patru ani a câştigat contracte cu statul în valoare de aproape peste 10 milioane de lei. Unul dintre clienţii firmei este SRI, dar instituția de stat a refuzat să comenteze acest subiect.

La o simplă căutare pe net a codului de pe aparatele găsite în pereţii birourilor Consiliului Judeţean Iaşi, apar producătorul din Coreea de Sud, dar şi firma din România care îl reprezintă, Technosec.

Firma are sediul într-un apartament din Bucureşti şi a avut, între 2007 şi 2009, contracte cu SRI, Ministerul Justiţiei şi cu Institutul de Tehnologii Avansate.

Potrivit site-ului elicitatie.ro, SRI a cumpărat camere de la Technosec în 2008 şi în 2009, valoarea totală a contractelor fiind de peste 500.000 de lei.

Institutul pentru Tehnologii Avansate, care asigură suportul tehnic al misiunilor SRI, are patru contracte cu firma Technosec, iar valoarea lor este tot de jumătate de milion de lei.

Ministerul Justiţiei a fost cel mai valoros client al firmei, conform site-ului de licitaţii publice. Instituţia s-a dotat cu camere pentru deţinuţi, în 2008, contractul fiind de peste 8,8 milioane de lei.