Iacobov a fost condamnat la şapte ani de închisoare

Categories La ziPosted on

Iacobov a fost condamnat la şapte ani de închisoare

Corneliu Iacobov a fost condamnat de Curtea de Apel București la șapte ani de închisoare cu executare în dosarul privind prejudicierea Rafo Oneşti, dar poate face recurs, informează Realitatea TV.

În urmă cu doi ani, Iacobov fusese achitat de Tribunalul Bucureşti pentru acuzaţiile de spălare de bani, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi complicitate la abuz în serviciu.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) i-a mai condamnat pe Toader Găurean la şase ani de închisoare și pe Marin Marin la șapte ani de pușcărie, tot în dosarul Rafo Oneşti, după ce au fost „iertați” de prima instanță. Judecătorii au decis achitarea Lilianei Luchian pentru abuz în serviciu, în același dosar.
Cei trei condamnaţi vor trebui să plătească despăgubiri civile către RAFO în valoare de 18.455.220,2681 lei și  câte 7.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Prejudiciu de 243 de miliarde de lei

Corneliu Iacobov a fost trimis în judecată în noiembrie 2005 de procurori sub acuzaţia de spălare de bani, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi complicitate la abuz în serviciu. Potrivit anchetatorilor, Iacobov a negociat şi a stabilit înstrăinarea, în mod ilegal, a unor active din patrimoniul SC RAFO SA Oneşti, la preţuri mult mai mici decît adevărata lor valoare. Prejudiciul a fost de aproape 243 de miliarde de lei vechi, susţineau anchetatorii. Iacobov a fost achitat în 2008 de magistraţii Tribunalului Bucureşti, în dosarul Rafo Oneşti, dar procurorii au făcut apel la decizia judecătorilor.