Afacerist gălățean prins în flagrant: Chestorul Dan Fătuloiu a refuzat să ia mită în valoare de un milion de euro

Categories La ziPosted on

Afacerist gălățean prins în flagrant: Chestorul Dan Fătuloiu a refuzat să ia mită în valoare de un milion de euro

UPDATE

Un om de afaceri din Galaţi a fost prins vineri în flagrant delict, în timp ce-i oferea chestorului Dan Fătuloiu, secretar de stat la MAI, suma de 50.000 de euro, relevă Antena 3. Procurorii DNA fuseseră anunțați de Fătuloiu despre tentativa de mituire.

Afaceristul i-ar fi promis lui Fătuloiu încă două maşini de lux şi două vile. Astfel, valoarea totală a mitei s-ar fi ridicat la un milion de euro, informație confirmată de surse din interiorul DNA.

Potrivit primelor informaţii,  mita a fost oferită de miliardarul Cătălin Chelu (44 ani), cercetat penal într-un dosar economic pentru devalizarea a 48 de societăţi comerciale.

Trei dosare la DIICOT

Cătălin Chelu este unul dintre cei mai activi investitori pe bursă şi unul dintre cei mai influenţi investitori din Romnia.

Potrivit “Topului Forbes 500 miliardari”, omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu  are o avere estimată la 17 milioane de euro.

Presa a scris şi despre cum renumitul om de afaceri a devalizat întreprinderea de stat “Rotes SA”.

La DIICOT, Cătălin Chelu are trei dosare – pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi acuzaţii referitoare la piaţa de capital.

2006 – alt scandal cu mită

Numele chestorului Dan Fătuloiu a mai fost legat de o tentativă de mituire, în anul 2006. conform Realitatea TV.

Denunţătorul, Florea Olteanu, administrator al unei societăţi agroindustriale din Vâlcea, a fost cel de care a folosit DNA-ul pentru a-l prinde pe Dan Valentin Fătuloiu.

Presa a scris că denunţătorul a avut însă surpriza să constate că prin diverse tertipuri şi trucuri, procurorii DNA l-au salvat pe şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Denunţătorul a aflat chiar dintr-o discuţie telefonică avută cu Dan Fătuloiu că acesta ştia despre ancheta care îl viza, au mai scris jurnaliştii.

Numele lui Dan Fătuloiu apare în mai multe scandaluri legate de MAI

Chestorul Dan Fătuloiu este actualmente şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică al Ministerului de Interne.

El a fost şeful Poliţiei Capitalei până în 2000, când a fost schimbat din funcţie în urma unui scandal cu Stelian Ogică,  care susţinea că a câştigat premiul cel mare la loto, conform Realitatea TV.

Chestorul a fost şi şeful IGP până în 2007, când a fost demis de Cristian David, în urma scandalului achiziţiilor de maşini Logan pentru poliţie.

Apoi, Dan Fătuloiu a fost trimis în SUA, ca şef al biroului Ataşatului de Afaceri Interne.

După înfiinţarea Direcţiei Generale Anticorupţie, în 2005, numele lui Fătuloiu a apărut într-un raport cu date referitoare la fapte de corupţie comise de mai mulţi generali de poliţie.

Numele lui Dan Fătuloiu a fost vehiculat şi în scandalul declanşat de fuga lui Omar Hayssam, însă chestorul a negat că a avut vreo legătură cu fugarul sirian.