Traian Băsescu: Respingerea disponibilizărilor MAI, un semn de slăbiciune al Coaliţiei

Categories La ziPosted on

Traian Băsescu: Respingerea disponibilizărilor MAI, un semn de slăbiciune al Coaliţiei

Traian Băsescu a comentat la Radio România Actualităţi faptul că, săptămâna aceasta, Coaliţia nu a putut să treacă proiectul de lege privind disponibilizările din Ministerul Administraţiei şi Internelor.

“E un semn de slăbiciune al Coaliţiei. Acest semnal a venit într-un moment foarte nepotrivit, când România se pregăteşte să iasă pe piaţa internaţională pentru un împrumut cu o valoare de circa un miliard de euro. Semnalul de instabilitate politică a fost dat foarte consistent de parlamentari săptămâna aceasta. Era o lege care viza un proces de reformă”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu a mai susţinut că există mulţi oameni care apar la televiziuni şi sunt supăraţi că ţara a ieşit din recesiune.

“Dezbaterile continue pe televiziuni – reformă, se schimbă premierul – sunt de asemenea elemente care fac rău intenţiei guvernului de a ieşi pe pieţele internaţionale. Însă, dacă vreţi să fiu foarte sincer, eu m-am obişnuit cu atmosferă şi atitudini împotriva intereselor naţionale în toată această perioadă de criză. Cei care avem responsabilităţi directe pentru ţară, trebuie să ne ducem crucea şi să împingem lucrurile înainte, indiferent ce vor unii politicieni, oameni de mass-media care îşi doresc din suflet eşecul. Oameni care apar la televiziuni, îi vezi cu ochii bulbucaţi, supăraţi că ţara a ieşit din recesiune. Cum adică a ieşit? Trebuie dărâmată ţara după ei”, a mai spus preşedintele.