Eliade Bălan: Mama lor de pensionari!

Categories La zi, opiniiPosted on

Eliade Bălan: Mama lor de pensionari!

Eliade Bălan

Felicitări domnului Traian Băsescu pentru grija față de pensionarii care l-au votat să ajungă președinte! Laude maxime pentru interesul manifestat de Emil Boc față de mamele cu copii mici!

Pe durata actualului mandat, puterea actuală a făcut  tot posibilul să înrăutățească viața unor oameni prin luarea unor decizii  lipsite de orice urmă de gândire economică sănătoasă.

Depășită de situația grea creată de criză, puterea actuală nu se lasă până nu ia pielea de pe om, numai ca să facă rost de bani pentru umplerea unor găuri ale bugetului public. Operația a țintit și de data asta pensionarii.

Cel mai vulnerabil segment social a primit o grea lovitură înainte de Crăciun: impunerea plăților asigurărilor de sănătate pentru cei cu pensii de peste 740 lei.

În acest mod, planul președintelui a fost îndeplinit, dacă ne gândim că dumnealui a vrut să impoziteze pensiile încă din vara anului 2010. Noroc cu CCR, care s-a opus unei astfel de inițiative, considerată diabolică de specialiștii în domeniu. O altă soluție de redresare nu s-a găsit.

Pe agenda Cotroceniului nu au existat decât tăierea pensiilor și reducerea duratei concediului pentru creșterea copilului. Ce putea să fie mai simplu decât să pui mâna pe condei și să iei 5,5 la sută dintr-o pensie amărâtă obținută după un stagiu de muncă de zeci de ani?

Dacă ăsta este triumful unei guvernări eșuate, atunci nu are rost să ne mai facem speranțe că mâine vom trăi mai bine. O spun pe șleau, democrat-liberalii s-au dovedit mai tenaci în experimente antisociale decât oricare alt partid, locatar vremelnic la Palatul Victoria.

Sistemul de protecție socială a fost făcut praf ca urmare a nepriceperii, dezinteresului și lipsei de orizont politic manifestate de un grup de politicieni promovați în funcții înalte fără merit. Uitați-vă la cei care conduc astăzi Munca, Finanțele și Sănătatea și veți constata în mâna cui se află destinul a milioane de oameni care au plătit CAS cât timp au fost în câmpul muncii.

Analizați apoi cine se ocupă de politica economică a țării și veți afla cât de greșit este drumul pe care merge Guvernul Boc din punctul de vedere al găsirii soluțiilor pentru ieșirea din recesiune. Popularitatea pedelistă a căzut de mult de pe afiș.

O știe și președintele Băsescu, cel care ne îndeamnă acum la muncă serioasă dacă vrem să trăim mai bine. Altminteri, se enervează și îl pune pe premier, devenit un personaj vital la Cotroceni,  să taie din pensii, așa cum a făcut-o luni la întâlnirea de la Guvern, că altfel se prăbușește sistemul.

Cică asta se cheamă reformă! Cine să fie împotriva unor astfel de idei tâmpite? Cumva mamelucii de miniștri, care ne spun că sănătatea costă și că medicamentele trebuie plătite și că – vezi, Doamne – asistența sanitară nu este pe gratis, ca și cum cetățeanul nu știe în ce lume trăiește?

Sau premierul, care numără kilometri de autostradă la fel cum număra steagurile polițaiul Pristanda în fața lui Tipătescu, ca să afle electoratul cum se zbate Guvernul pentru promovarea investițiilor?

Până una-alta, marea reușită a coaliției pare să fie obligația ca pensionarii să plătească CAS începând cu luna ianuarie.

Vedeți ce ușor se face rost de bani! De aceea, o cred pe  Monica Macovei când spune că este dezamăgită de PDL, unde dorința de integritate s-a pierdut.

Aveți altă părere, domnule președinte?