FirstGroup vinde cea mai mare parte a afacerilor din SUA cu tranzactii de 4 miliarde de dolari

Categories EconomicPosted on

FirstGroup si-a vandut cea mai mare parte a activitatii sale de transport din America de Nord intr-o afacere in valoare de 4 miliarde de dolari, intrucat grupul de transport pare sa se concentreze asupra operatiunilor sale de transport cu autobuzul si feroviarul din Marea Britanie.

FirstGroup, cu sediul in Aberdeen, a vandut First Student, cel mai mare operator din America, administrat de scoli, cu aproximativ 43.000 de autobuze galbene si First Transit, care asigura transportul public externalizat, catre EQT Infrastructure.

Actiunile au crescut cu 10% dupa ce s-a anuntat acordul vineri, ceea ce a facut din FirstGroup cel mai mare ascensor de pe FTSE 250.

FirstGroup, cea mai mare companie de autobuze din Marea Britanie si operator de francize feroviare, inclusiv Avanti West Coast si Great Western Railway, inca cauta sa vanda Greyhound, a treia sa afacere din America de Nord.

Compania a declarat ca incasarile nete din vanzare vor fi de 2,19 miliarde de lire sterline, dupa achitarea datoriilor si a diferitelor datorii legate de cele doua afaceri nord-americane.

FirstGroup a lansat revizuirea strategica a operatiunii sale in SUA in 2019 , intr-o inversare aparenta a strategiei la doar cateva luni dupa ce compania a confirmat ca se va concentra asupra Americii de Nord. Investitorul activist Coast Capital, care detine mai mult de 10% din actiunile FirstGroup, solicita companiei sa-si abandoneze activele din America de Nord de cativa ani.

In decembrie, grupul, care incearca sa-si vanda serviciul de autobuze interurbane Greyhound din SUA din mai 2019, a vandut trei facilitati majore de autobuz din America de Nord pentru 102 milioane de lire sterline.

,,Suntem incantati ca am fost de acord cu vanzarea First Student si First Transit intr-o tranzactie care le recunoaste intreaga valoare strategica”, a declarat Matthew Gregory, director executiv la FirstGroup. ,,Ambele sunt companii rezistente, de inalta calitate, cu perspective puternice de revenire la niveluri normale de servicii in urma pandemiei. In viitor, FirstGroup va fi o afacere mai concentrata si mai rezistenta, care se afla intr-o pozitie puternica de livrat pentru pasagerii din autobuz si cai ferate din Marea Britanie. „

Compania, care in iulie anul trecut a avertizat ca impactul pandemiei asupra industriei transporturilor ar putea sa o oblige sa inceteze tranzactionarea , a spus ca 1,34 miliarde de lire sterline vor fi utilizate pentru a reduce datoriile. Aceasta include rambursarea unui imprumut de 300 milioane de lire sterline din sistemul guvernamental Covid de finantare corporativa.

Alte 336 de milioane de lire sterline vor fi puse in schemele de pensii din Marea Britanie pentru autobuze si grupuri, in timp ce actionarii sunt in linie de o reducere de 365 de milioane de lire sterline. FirstGroup a spus ca ar putea exista mai multe plati, inclusiv un castig de 170 de milioane de lire sterline legat de primul tranzit.

,,Aceasta tranzactie, care urmeaza unei revizuiri strategice de catre consiliul de administratie a tuturor optiunilor de deblocare a valorii, permite FirstGroup sa isi raspunda datoriile de lunga durata, sa aduca o contributie substantiala la sistemele sale de pensii din Marea Britanie pentru autobuze si grupuri si sa returneze valoarea actionarilor, asigurand in acelasi timp activitatea in curs. are puterea financiara si flexibilitatea adecvate pentru a-si indeplini obiectivele „, a declarat David Martin, presedintele FirstGroup.

Compania, care are o lichiditate de peste 900 de milioane de lire sterline pe masura ce scapa de ultima pandemie, a lansat, de asemenea, o actualizare a profiturilor spunand ca acum se asteapta ca profitul operational ajustat pentru exercitiul sau financiar sa fie inaintea asteptarilor conducerii.

,,Pe masura ce economiile incep sa iasa din restrictiile pandemiei si societatea incepe procesul de reconstruire mai buna, rolul vital al transportului public este clar”, a spus Gregory. ,,Serviciile pe care le oferim sunt esentiale pentru activitatea economica si obiectivele sociale, inclusiv,, cresterea nivelului „si joaca un rol important in combaterea schimbarilor climatice si in ajutarea comunitatilor locale sa infloreasca.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *