Ilfov: Judecătoare reţinută de DNA, pentru luare de mită

Categories La ziPosted on

Ilfov: Judecătoare reţinută de DNA, pentru luare de mită

Procurorii anticorupţie au dispus joi seară reţinerea pentru 24 de ore a judecătoarei Larisa-Julieta Dragomir de la Judecătoria Cornetu, judeţul Ilfov, pentru luare de mită, informează un comunicat al DNA.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat joi reţinerea şi arestarea preventivă a judecătoarei Larisa-Julieta Dragomir, acuzată de infracţiunea de luare de mită în formă continuată.

În aceeaşi cauză, a fost reţinut şi Marin Nicolae, pentru infracţiunile de complicitate la dare de mită în formă continuată şi complicitate la luare de mită în formă continuată.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori rezultă că la data de 27 aprilie şi 5 mai, Larisa-Julieta Dragomir, în calitate de judecător la Judecătoria Cornetu, a pretins şi a primit de la o persoană denunţătoare, prin intermediul lui Marin Nicolae, sumele de 1.000 lei şi 2.300 de euro, în scopul pronunţării unei sentinţe favorabile în dosarele pe care denunţătoarea le avea spre soluţionare pe rolul Judecătoriei Cornetu – Secţia civilă.

Cei doi inculpaţi au fost prinşi în flagrant de către procurori imediat după ce au primit de la denunţătoare suma de 2.300 de euro şi vor fi prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti – cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.