Jocuri de putere în PDL! Titi Chirilă pregăteşte debarcarea lui Chiru

Categories PoliticaPosted on

Cel mai probabil, Constantin Chirilă nu va avea contracandidat în alegerile de la municipiu care cel mai probabil vor avea loc pe 25 mai. Propunerea privind organizarea scrutinului intern va fi făcută în viitoarea şedinţă a Biroului Permanent Judeţean. În prezent interimat la municipiu, Chirilă are suficient timp până în toamnă să-şi transforme în avantaj (voturi) fiecare punct din strategia de consolidare a organizaţiei municipale, considerată cea mai importantă filială din organizaţia Constanţa. Cu o structură bine închegată şi cu cel mai mare număr de delegaţi la Conferinţa Judeţeană, Chirilă ar putea deveni principalul contracandidat al senatorului Gigi Chiru la conferinţa de alegeri din toamnă.

Nemulţumiri în filială

Chiar dacă ecourile Congresului PDL par să se fi stins iar vocile nemulţumite să fi amuţit, în organizaţia starea de spirit rămâne una tensionată mai ales la nivelul judeţului, acolo unde paşii preşedintelui Chiru nu au ajuns nici în campania electorală şi nici după ce a devenit senator. Puţinii primari ai PDL rămân în partid, însă starea lor de nemulţumire râmâne şi ea în stare latentă, în aşteptarea momentului prilelnic pentru sancţionarea celui care susţin ei „i-a tras pe sfoară”. Pe fondul acestei situaţii de fapt, pe margine se pregăteşte o candidatură care să-l trimită pe senatorul Chiru în afara structurilor de conducere locale. Scenariul care poate să pară fantezist a început însă să capete contur în rândul democrat-liberalilor exasperaţi de „fumurile” senatorului „ştie tot”!

Toamna se numără voturile!

În toamna acestui an urmează să se desfăşoare o nouă rundă de alegeri interne în PDL Constanţa, conform calendarului naţional al partidului. Scrutinul vizează toate funcţiile din forul de conducere al filialei. La Conferinţa judeţeană din toamnă se mizează pe participarea a cel puţin 1000 de delegaţi şi un vot corect, pentru formarea unei echipe perfomante. Din postura de lider la municipiu, Chirilă are cele mai mari şanse să-l contracandideze pe Gigi Chiru la conducerea filialei. Un alt nume vehiculat este şi cel al lui Adrian Manole, unul dintre cei mai vechi membri PDL, care ar putea prelua filiala municipală din mâinile apropiatului său, Titi Chirilă. În această construcţie se mizează şi pe participarea filialelor din Medgidia, Mangalia şi Cernavodă, care vor avea un număr mai mare delegaţi la Conferinţa Judeţeană şi pe nucleul de primari nemulţumiţi care nu-i mai recunosc autoritatea preşedintelui Chiru.