PRM Constanţa, scindat în două ! Filiala de la malul mării are doi preşedinţi

Categories PoliticaPosted on

După modelul PNŢCD, care are doi preşedinţi atât la nivel central cât şi la nivel judeţean, şi PRM este scindat în două.

Mai exact, dacă la Centru, atât Corneliu Vadim Tudor cât şi Dumitru Badea susţin că sunt preşedinţi ai PRM, şi la nivelul judeţului Constanţa lucrurile stau la fel. Conform unui document semnat de Dumitru Badea, reprezentant al Biroului Permanent al PRM, Plenara Consiliului Naţional din 15 iunie 2013 l-a revocat din funcţie pe preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, precum şi pe membrii Comitetului şi ai Biroului Permanent alegând în mod statutar şi legal noi organe colective de conducere.

„Biroul Permanent nou ales la Plenara Consiliului Naţional din 15 iunie, a analizat cu obiectivitate şi răspundere situaţia existentă în partid şi a constatat că fostele organe de conducere revocate la 15 iunie au decapitat nestatutar şi abuziv o serie de filiale judeţene. Au persecutat, umilit şi marginalizat unele cadre valoroase care s-au pierdut şi o dată cu ele multe filiale locale, inclusiv judeţene care au cunoscut un important regres până la autodesfiinţare. În baza contestaţiilor unora dintre persoanele afectate de gravele abuzuri amintite mai sus, Plenara Consiliului Naţional a declarat, prin vot nulitatea hotărârilor respective şi a împuternicit Biroul Permanent să continue analiza unor astfel de contestaţii, operaţiune care totuşi necesită timp şi mult discernământ politic, şi să hotărască măsurile corespunzătoare”, se spune în documentul transmis de noua conducere a PRM.

De asemenea, pentru revigorarea rapidă a filialelor judeţene şi locale, baza existenţei partidului şi pentru readucerea sa în scena politică a României, Biroul Permanent a hotărât şi unele măsuri organizatorice. Astfel, Radu Comănici a fost eliberat din funcţia de preşedinte al filialei judeţene a PRM Constanţa. În locul său, a fost numit ca preşedinte interimar Constantin Filimon, urmând ca în termen de şase luni să se organizeze Conferinţa judeţeană de dare de seamă şi alegeri.

Ce spun cei doi preşedinţi ai PRM Constanţa

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PRM Constanţa, Radu Comănici, susţine că nu recunoaşte revocarea din funcţia de preşedinte al partidului a lui Corneliu Vadim Tudor şi, cu atât mai mult pe a sa. Comănici mai spune că Filimon nu are nicio treabă cu organizaţia din Constanţa, el fiind singurul preşedinte al filialei de la malul mării.
„Filimon minte, cine să mă revoce pe mine din funcţie ? Singurul preşedinte al partidului este Vadim, iar la Constanţa singurul preşedinte sunt eu”, a spus Comănici.

Întrebat la care dintre congresele partidului vor participa delegaţii de la Constanţa, Radu Comănici a spus că singura conferinţă naţională a partidului este cea organizată de Vadim unde organizaţia constănţeană va participa cu 40 de delegaţi de la Constanţa.

De partea cealaltă, fostul viceprimar al municipiului Mangalia, Constantin Filimon, a declarat că a preluat conducerea organizaţiei judeţene Constanţa în urma deciziei dată de Biroul Permanent.
„În momentul de faţă, eu sunt preşedintele organizaţiei judeţene de la Constanţa, Comănici poate să susţină ce vrea el, dar este cert că nu mai este el preşedinte la PRM Constanţa. Noi ne pregătim pentru Congresul partidului de la Alba Iulia, de pe 27 iulie. Vom fi prezenţi cu 30 de delegaţi de la Constanţa”, a declarat Constantin Filimon.

PRM va avea două Congrese

Recent, Corneliu Vadim Tudor a fost ameninţat cu excluderea din PRM de către membrii Biroului Permanent al partidului care l-au revocat din funcţia de preşedinte, dacă va organiza un alt congres de alegeri decât cel programat pe 27 iulie, la Alba Iulia.

Dumitru Badea, coordonatorul PRM, a declarat că prin astfel de acţiuni, Corneliu Vadim Tudor se umple de ridicol.
„În legătură cu un aşa zis congres pe care ex-preşedintele Corneliu Vadim Tudor vrea să-l organizeze pe 20 iulie, deci cu o săptămână înaintea Congresului extraordinar de la Alba Iulia, în care scop, acum sunt în plină desfăşurare conferinţele judeţene extraordinare care aleg delegaţi în mod statutar, îi rugăm pe toţi membrii de partid, inclusiv pe cei care sunt derutaţi, să nu se lase manipulaţi şi să nu dea curs unei asemenea acţiuni prin care Corneliu Vadim Tudor continuă să se acopere de ridicol. Îl avertizăm pe europarlamentarul PRM Corneliu Vadim Tudor că, în ipoteza în care pune la cale şi forţează organizarea nelegală şi nestatutară a unui aşa zis Congres al PRM la 20 iulie, în Bucureşti, vom fi obligaţi să luăm în discuţie şi să decidem în Biroul Permanent excluderea sa din partid”, a declarat Dumitru Badea.

La rândul lui, Corneliu Vadim Tudor a declarat că persoanele care l-au contestat au folosit ştampile false, iar congresul pe care vor să-l organizeze este ilegal, astfel că vor fi depuse plângeri penale.