MAZĂRE (s-)a hotărât: Emblema sezonului, în MAMAIA, va fi… „FLYBOARDINGUL”! (Dar lui i-a fost… teamă să sară-n cap, la antrenamentul de vineri!)

Categories Timpul LiberPosted on

Când am scris, ieri, că Radu Mazăre, primarul de Mamaia, şi, din când în când, (printre picături şi sporturi & gesturi / declaraţii extreme — başca: Brazilia, Fashion TV, Madagascar, gagici, Cluburi, malgaşe, Cătălin Botezatu etc — ), în timpul liber, în genere în extrasezon (f)estival, chiar şi edil al accesoriului Constanţa (un cartier mai prăpădit al staţiunii Mamaia…), s-a născut cu căiţă, “mânca-l-ar mama” (expresie celebră de campanie, în 2004!), de norocos ce-i dânsul, nu ştiam două lucruri. Primul este acela că făcuse deja un antrenament cu public, vineri după-amiază. Şi doi: că nu avusese curajul (şi nebunia, extremă…) să se arunce, încă o ţâră (a doua încercare putându-i fi, de această dată, nu doar… CAUZATOARE, ci, Doamne-Fe, chiar fatală) în cap, propulsat, ca o rachetă, de costisitorul echipament de “Flyboarding”. Noi, cu părere de rău pentru zilişoarele sale, că doar ce împlini 46 de sezoane, ne gândeam la o ploicică, ceva, care să contramandeze demonstraţia şi să-l scape într…, mă rog: în starea de acum, la minte şi la trup! Când colo, nici nu mai era nevoie să ne facem griji că rămânem neprimăriţi: Mazăre “ “se dăduse” deja, cu noua lui jucărea, cu o zi în urmă, tot la locul indicat de comunicatul – convocator trimis presei locale, de către Primărie: Pasarela “lui”, de la Cazino, din staţiunea “sa”, marotă şi fetiş, Mamaia. Culmea, de data aceasta, lucru neobişnuit pentru serviciul de resort al Administraţiei Locale, chiar şi ora corespundea: 17.00. Dacă nimereau şi ziua, ziceam că se apropie, precis, Apocalipsa, nu alta! Poate, la încercarea viitoare, le ies, în sfârşit, trei din trei…Cum spuneam:

N-a fost ieri, da’ s-a ţinut alaltăieri, pentru că… s-a amânat pentru astăzi! (Dar nu-i exclus să fie mâine…)

La încercarea de vineri, viaţa lui Mazăre nu a fost pusă în pericol (şi, odată cu ea, viitorul staţiunii Mamaia, cu tot cu suburbia sa, Constanţa), pentru că dacă nu s-a petrecut un fenomen natural obişnuit, ploaia, s-a întâmplat altul, destul de supranatural şi misterios, aproape straniu: Mazăre a (fost)… CHIBZUIT! N-a avut, adecătelea, curajul să mai cadă o dată-n cap! L-a lăsat pe antrenor, instrucrtor, guru sau ce-o mai fi, să execute “fly”-ul, el mulţumindu-se (doar) cu (“Wake”-)”boarding”-ul, adică numai cu levitaţia, nu şi cu partea cu adevărat periculoasă, aceea cu imitatul pescăruşului nebun. Datorită acestei neaşteptate, miraculoase, dovezi de cap pe umeri, la figurat, primarul a reuşit să… şi-l păstreze acolo, la propriu. Şi astfel, până la închiderea acestei ediţii, putem să (mai) jubilăm: “(Încă) HABEMUS MAZĂRE!”, Prim(ar)us inter Par(ade)s”! Că tot se apropie Festivalul Antic “Tomis”…Dar nu garantăm nimic, pentru că Dom’ (unii, răutăcioşii de ei, zic că mai potrivit ar fi “doN”!) Primar a zis, ieri, că-n această seară va face ce n-a cutezat vineri, mai ales că vrea nişte poze, “by night”, pentru un afiş, pentru început, până se mai perfecţionează, căci doreşte ca, în acest sezon, “flyboardingul” să fie emblema, “loggo”-ul staţiunii “sale”! AŞA PĂŢEŞTI, DACĂ-I IEI UNUI COPILAŞ O JUCĂRIE NOUĂ: DĂ DE PĂMÂNT CU CELE VECHI! Adio, oare, Fashion, gagici, Botezatu, zmee, “Wind-surfing”, maşinuţe de epocă (cu care se joacă pe covor; asfaltic, ce credeaţi?…)?

ULTIMA ORĂ!

Ne-am amintit ceva: (pe online) n-avem… “Închiderea ediţiei”! Aşa încât, la acest moment, cu ediţia închisă ori dată de pereţi, nu putem garanta că primarul nu şi-a luat, totuşi, inima-n dinţi şi mintea-n pungă, şi, nesupravegheat corespunzător, n-a sărit, cu cea rămas, în văzduh, păţind “nepăţăite”, la contactul cu apa. Şi nu ne referim la o răceală sau un cârcel… Ţinem ediţia vraişte, pentru următoarea “Ultimă Oră”, cu speranţa sinceră că nu va fi şi… cea de pe urmă, Doamne păzeşte, pentru niciunul dintre “actori”!