Top 10 lucruri gratuite de facut in Beijing

Categories Timpul LiberPosted on

Planificati-va turul la Beijing? Vizitatorii pot fi putin ingrijorati de faptul ca Beijingul este un oras scump, dar trebuie sa stiti ca exista o multime de lucruri gratuite de facut in Beijing. Daca doriti sa aflati mai multe despre aceste idei, va rugam sa verificati mai jos versiunea mea a celor mai bune 10 lucruri gratuite de facut in Beijing:

1. Piata Tiananmen

Piata Tiananmen este situata in centrul Beijingului, la 880 de metri de la nord la sud, la 500 de metri de la est la vest, acoperind o suprafata de 44.0000 de metri patrati. Poate gazdui un milion de oameni pentru o adunare grandioasa. Acum este cea mai mare piata de acest fel din lume.

1 octombrie 1949, presedintele Mao Zedong in Piata Tiananmen a proclamat intemeierea RPC si a arborat personal primul steag. De atunci, Piata Tiananmen a devenit un simbol al Chinei noi. Este imaginea solemna a unei parti importante a emblemei noastre nationale.piata Tiananmen

Dupa intemeierea noii Chine, Piata Tiananmen a fost extinsa cu Monumentul Eroilor Poporului construit pe piata centrala, apoi pe partea de vest a pietei au fost construite Sala Mare, pe Muzeul National al Chinei de est si pe Sala Memoriala a Presedintelui din sud. .

2. Sala Memoriala a presedintelui

Sala Memoriala Presedintele Mao se afla la sud de Monumentul Eroilor Poporului din Piata Tiananmen. Constructia sa a inceput in 1976 si a fost finalizata in mai 1977. Are 280 de metri de la nord la sud, 220 de metri de la est la vest, peste 57.000 de metri patrati, suprafata totala de constructie de 28.000 de metri patrati.

Cladirea principala are forma patrata, cu 44 coloane exterioare din granit galben Ming Fujian, iar intre coloane cu placa ceramica florala din Shi Wan, acoperita cu furnir de granit Qingdao quintana.

Acoperisul are doua straturi de sticla, cu relief de floarea soarelui incrustat intre ele. Baza sa are doua platforme realizate din caramizi de granit rosu, inconjurate de balustrade ornamentale vesnic verzi din marmura Fangshan.

Nordul si sudul sau au doua trepte de marmura alba in jos in zona de mijloc, sculptate cu model de floarea soarelui, vesnic verde, flori, pin. Program: de marti pana duminica: 8:00-12:00

3. Strada Qianmen

Strada Qianmen din Beijing este o vitrina a culturii si obiceiurilor condensate din Beijing. De asemenea, a fost martor la schimbarea profunda a vechiului Beijing in diferite perioade istorice. Strada Qianmen atrage in fiecare an un numar mare de turisti din tara si din strainatate si joaca un rol important in schimburile economice si culturale sino-straine.

Qianmen este, de asemenea, unul dintre locurile care au o protectie destul de completa a relicvelor. De la dinastiile Ming si Qing, spun expertii, strada Qianmen a devenit o strada unica a culturii arhitecturale, cultura comerciantilor, cultura populara, opera si caracteristicile culturale ale cartierului cel mai dezvoltat si prosper.

Este un muzeu plin de viata al obiceiurilor populare antice si moderne din Beijing. Strada Qianmen este o zona culturala larga si profunda, a devenit cea mai vie amintire culturala pentru Beijing. Strada Qianmen este situata la sud de Piata Tiananmen.

Strada Qianmen

4. Strada Wangfujing

Wangfujing este supranumit „prima strada a Chinei”. Strada Wangfujing are doar mai mult de 1.000 de metri, pornind de la nordul strazii Xisi pana la sudul strazii Chang’an, dar este celebra „Prima strada a Chinei”, de asemenea, un loc de vizitat obligatoriu pentru turistii care vin la Beijing.

In 1999, o parte a strazii Wangfujing (de la Goldfish Lane pana la Satiao din Dongdan) a fost reconstruita intr-o strada pietonala si a stabilit, de asemenea, o strada sora cu celebrele Champs Elysees din Paris, Franta. Acum In timpul verii, exista cafenele in aer liber, festivaluri de bere. Pietonul este un fel de simulare a Europei cu multa imaginatie.

5. Shichahai (Houhai – Lacul Inapoi)

Shichahai se refera la zona lacului Shichahai, care este compusa din trei lacuri – Qianhai, Houhai si Xihai.

Shichahai este acum plin de aerul lumii vechi cu atmosfera sa atractiva, un loc plin de viata, plin de oameni; baruri si restaurante sic si ciudate; gustari si mancare vechi din Beijing; simboluri vechi Beijing si produse speciale; vechea lume fermecatoare a cladirilor Ming si Qing, plimbarile cu barca pe lacurile Shichahai si lista farmecelor sale vechi este mult mai lunga.

Daca te-ai saturat de gentrificarea din Beijing; daca va pierdeti interesul pentru Beijingul modern; daca te simti trist de faptul ca Beijingul devine din ce in ce mai putin asemanator Beijingului; daca vrei sa vezi un Beijing traditional; daca incerci sa gasesti un loc linistit in aglomeratul Beijing, vino la Shichahai!

6. Strada Barului Sanlitun

Sanlitun Bar Street este una dintre cele mai „prospere” strazi de divertisment din viata de noapte din Beijing. Strainii care locuiesc in Beijing, precum si cei mari locali frecventeaza adesea strada barurilor. In fiecare noapte stralucitoare, strada este plina de oameni plini de viata, culori stralucitoare pe fundalul zgomotului si luxului orasului.

Strada Barului Sanlitun a primit intotdeauna un sentiment de „fum si oglinzi”. Nimeni nu poate vedea adevarata fata a acesteia si nimeni nu poate oferi strazii o pozitie comerciala clara.

Strada Barului este la sud de districtul ambasadei. Datorita reputatiei mari a acestei strazi, iar unele ambasade straine vor schimba numarul casei din Drumul Sanlitun in „Strada Barului Sanlihe”. Strada Barului este deschisa in fiecare dupa-amiaza de la 2 dimineata in fiecare zi.

7. Hutong (alei inguste)

Turistii din Beijing pun adesea o intrebare „unde sunt hutong-urile din Beijing? Hutong-ii din Beijing isi au originea in dinastia Yuan (1279-1368), cu peste 6.000 la momentul de varf. Cuvantul „hutong” este de origine mongola, adica „fantana de apa”.

Pe vremuri, odata cu saparea noilor fantani, au aparut noile comunitati. Mai tarziu a fost denumita strazi inguste sau benzi formate din patrulatere.

Care este numarul hutong-urilor din Beijing”? Conform inregistrarilor istorice, in timpul dinastiei Ming (1368-1644) existau cateva mii de hutong-uri, dintre care peste 900 in interiorul orasului, 300 in orasul exterior.

Dinastia Qing 91644-1911) a atins 1800 de hutong, in timp ce Republica Chineza (1912-1949) a ajuns la peste 1.900. Statisticile arata ca, atunci cand a fost fondata Noua Chine, existau peste 2.550 de hutong-uri.

Mai tarziu, din cauza schimbarii numelui hutong-ului, precum si a dezvoltarii economice si urbane, au fost multe demolari si renovare a hutong-urilor existente, acum Beijingul are mai mult de 4.000 de hutong-uri.

8. 798 Space, 798 Art Zone

798 Art Space, sau 798 Art Zone, sau Factory 798, este „Greenwich Village” sau „SoHo” din Beijing, o parte a Dashanzi din districtul Chaoyang din Beijing, care gazduieste o comunitate bogata de artisti. Este amplasat intr-un complex de fabrici militare vechi de 50 de ani, cu un design functional influentat de Bauhaus.

In timp ce multi oameni toata ziua se gandesc la cum sa locuiasca intr-o casa cu un balcon de vizionare, un alt grup de oameni a caror casa isi aranjeaza propria casa in uzina uzata a orasului din suburbii.

Acestia sunt oameni speciali care lucreaza pentru arte, asa ca au mai multe motive decat o persoana obisnuita sa-si arate personalitatea. Din punct de vedere al timpului, sunt oameni liberi, nu lucreaza noua pana la cinci blocati intr-un birou.

Ceea ce au nevoie este spatiul. Acum detin spatiul in grupuri. „Fabrica 798” este acum cea mai faimoasa comunitate de arta din Beijing. Destul de diferita de companiile imobiliare care folosesc acelasi concept „SOHO”, fabrica 798 este adevaratul „cartier SOHO”.

9. Piata de matase

Singura piata de renume mondial, marcata clar pe harta turistica de top a lumii; in ochii turistilor straini, la egalitate cu Marele Zid, Orasul Interzis, Rata fripta de la Beijing – ea este Strada Matasii, aka Piata Matasii sau Strada Pietei Matasii.

In urma cu 20 de ani, un grup de tineri care spera in viitor, au infiintat magazine ponosite in aer liber de pe un simplu pavaj, utilizand aceasta locatie privilegiata adiacenta cartierului ambasadei. Ei vindeau in principal imbracaminte de matase.

10. Piata Panjiayuan

Piata de vechituri Panjiayuan, sau Piata Panjiayuan, sau Piata de antichitati Panjiayuan, sau orice nume folositi, este o necesitate pentru cei carora le place ceva cu adevarat chinezesc.

Piata de vechituri din Beijing Panjiayuan este situata in coltul de sud-est al soselei de centura a treia Beijing. Este cea mai mare piata de vechituri deschisa de luni pana vineri pentru magazine fixe si cartierele deschise nr. 01 si 02. Sambata si duminica toate magazinele. Verificati link pentru mai multe informatii: Piata Panjiayuan

Piata de vechituri Panjiayuan are o suprafata de 48.500 de metri patrati. Piata este impartita in zona de tarabe, zona de camera antica, mobilier clasic, zona, zona de colectare moderna, zona de sculptura in piatra, zone de servicii alimentare din sase zone de afaceri.

Concentrandu-se in principal pe obiecte vechi, mestesuguri, obiecte de colectie, decoratiuni. Are o cifra de afaceri anuala de cateva milioane de dolari. Piata are peste 4.000 de unitati de afaceri operationale cu oameni de afaceri de aproape zece mii de oameni, inclusiv saizeci la suta din operatorii din afara Beijingului din douazeci si opt de provincii, municipalitati si regiuni autonome, implicand Han, Hui, Manchu, Miao, Dong…