MANGALIA: Semnale de acces în municipiu, la intrarea dinspre Nord

Categories SocialPosted on

Consilierii locali din Mangalia au aprobat în cadrul şedinţei extraordinare, care s-a desfăşurat, marţi, 27 mai, mai multe hotărâri de interes local cu caracter administrativ.

Unul dintre proiectele de hotărâre adoptate de consilieri se referă la înfiinţarea unor semnale de acces în municipiul Mangalia şi amenajările aferente.
Conform proiectului de hotărâre, la intrarea în oraş dinspre Constanţa, va fi amplasat câte un semnal de acces în localitate, pe fiecare parte a carosabilului, în direcţia de intrare, respectiv de ieşire din municipiu, obţinându-se totodată, din punct de vedere arhitectural, un aspect plăcut al zonelor unde vor fi amplasate acestea.
Semnalele de la intrarea dinspre Constanţa vor avea structura pe ţeavă rectangulară metalică şi vor fi finisate cu plăci COR-TEN, plăci fibrociment şi travertin. Racordurile la utilităţi se vor asigura prin branşare la reţelele stradale în condiţii specificate de catre furnizori în avize.

„Municipiul Mangalia este cea mai veche aşezare din ţară, cu un patrimoniu istoric important, de aceea am ales ca pe faţadele indicatoarelor să avem o imagine reprezentativă pentru oraşul nostru. De asemenea, Mangalia este un nume important în turismul balnear, fiind o destinaţie de vacanţă ce atrage, pe litoralul Mării Negre, turişti români şi străini, care sperăm să fie încântaţi de noile achiziţii, când ne vor vizita oraşul”, a declarat primarul Cristian Radu, referitor la acest proiect.

În cadrul aceleiaşi şedinţe de C.L., consilierii au mai votat pentru acordarea unui ajutor financiar, în cuantum de 500 de euro, pentru o tânără din Mangalia, care va reprezenta oraşul la finala competiţiei internaţionale de dans din Portugalia – „Dance World Cup”.

 

FOTO: Municipiul Mangalia (Sursa: mangalianews.ro)