MAZĂRE A FOST SĂLTAT, FĂRĂ CĂTUŞE…, ŞI DUS LA DNA. El a minţit, prin interpuşi, că vine la Constanţa, dar l-au luat din Herăstrău! Kovesi confirmă urmărirea penală

Categories EvenimentePosted on

În timp ce la Constanţa (la Primărie, la casa din Mamaia, în care locuieşte Radu Mazăre — împreună cu mama sa şi unul dintre cei doi fraţi gemeni, mai mici — , la domiciliul şi biroul unei prietene, avocat de meserie, dar şi în alte locaţii, se pare…, continuă perchezilţiile începute încă de la ora 07.00, primarul Constanţei a fost săltat (FĂRĂ CĂTUŞE!), de pe terasa unui cunoscut restaurant, de lux (şi “fitze”) din Parcul Herăstrău, din Nordul Bucureştiului, şi dus, în dubă, cu “mascaţii” de la Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei – Bucureşti, la AUDIERILE LA CARE… TREBUIA SĂ SE PREZINTE ÎNCĂ DE LA ORA 11.00, la DNA – Divizia Centrală Bucureşti, fiind anchetat într-un dosar de corupţie (nu ştim 100% sigur dacă este vorba despre acest ultim dosar, legat de cartierul social “Henri Coandă”, din Constanţa, pentru care s-au făcut percheziţiile, sau este vorba despre unul dintre cele trei mai vechi, pentru retrocedări ilegale!…).

DE MENŢIONAT CĂ MAZĂRE , CARE N-A RĂSPUNS, PRESEI, LA TELEFON, TOATĂ ZIUA; ŞI-A PUS CIRACII (MAI ALES DIN MEDIA…) SĂ DEZINFORMEZE: ÎNCĂ DE DIMINEAŢĂ, EL S-AR FI ÎNDREPTAT, ÎN MAŞINĂ, PE AUTOSTRADĂ, SPRE CONSTANŢA!
Când, de fapt, nici n-avea de gând să plece din Bucureşti!…

Radu Mazăre a fost adus la Direcţia Naţională Anticorupţie cu o dubă a anchetatorilor, fiind flancat de către “mascaţi” până la intrarea în sediul DNA.
Nu avea cătuşe!
A apucat, la intrarea în sediul DNA, că este victimă inocentă a unui DNA care vrea să-l distrugă!
Întrebat dacă îi este frică de puşcărie, Radu Mazăre a spus: „Nu mi-e frică de puşcărie, doar de Dumenezeu!”.

 

Codruţa Kovesi, procuror – şef al DNA: “S-a început urmărrirea penală!”

 

Procurorul – şef al DNA, Codruţa Kovesi, a declarat, la orele prânzului că a fost începută urmărirea penală, în dosarul în care au fost făcute mai multe percheziţii, între care şi la locuinţa primarului Radu Mazăre, precizând că această cauză vizează fapte care intră în competenţa Direcţiei DNA – Bucureşti.
„Este un dosar intrumentat de procurori din cadrul structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În cursul dimineţii s-au efectuat aproximaiv 12 percheziţii domiciliare la anumite persoane fizice şi la o instituţie publică”, a spus Codruţa Kovesi.
Pe 24 martie,, Mazăre a declarat referitor la obiectul anchetei DNA – construirea cartierului de locuinţe sociale – că sumele plătite, 270 – 290 de euro pe metru pătrat sunt foarte mici, iar constructorul a ieşit în pierdere.
„A fost o licitaţie pe SEAP, s-au respectat toate regulile. Nu am avut niciun fel de implicare. Într-adevăr, proiectul este iniţiat de mine şi sunt mândru că 3.500 de oameni stau în case”, a declarat Mazăre. Aceasta a reiterat faptul că „dosarele DNA i se trag de la Port”.
Potrivit unui comunicat DNA, se efectuează percheziţii la 12 locaţii, din Constanţa, Bucureşti şi judeţul Dâmboviţa, dosarul în cauză vizând suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2011 – 2013, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie de către funcţionari publici, cu funcţii de conducere în plan local. „În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei”, se mai arată în comunicatul DNA.
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, spunea, în 24 martie, că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) îl vizează într-o nouă anchetă, privind modul în care a fost construit cartierul de locuinţe sociale din oraş, procurorii solicitând primăriei mai multe documente legate de această investiţie, în valoare totală de şapte milioane euro.
„O să vă arăt astăzi cum se face justiţia independentă şi imparţială în republica lui Băsescu. Am aici adresa primită de la DNA pe numele Regiei Consiliului Local care s-a ocupat de construcţia acestui cartier Henri Coandă şi în care ni se cere de la DNA Bucureşti, în urma soluţionării dosarului, alt dosar am, să trimitem până la25 martie contractul de achiziţie, precum şi toate documentele aferente procedurii de achiziţie publică referitoare la acest contract, al cartierului de amărâţi Henri Coandă”, declara atunci Radu Mazăre, într-o conferinţă de presă susţinută în cartierul social.

El a susţinut că a construit cel mai ieftin din România, dar, cităm: “cu toate acestea procurorii DNA mă verifică tot pe mine!”
„În Constanţa, am construit cel mai ieftin din România şi vreau să construiesc în continuare, să terminăm cu toţi oamenii care sunt pe stradă, DNA-ul lui Băsescu mă controlează şi mă acuză pe mine, iar cu Videanu, care a cumpărat de zece ori mai scump, nu are absolut nicio treabă. Asta-i justiţie imparţială. Eu vreau să-i întreb aşa pe procurorii ăştia: «Păi, bă, oamenilor, de unde credeaţi că îmi mai pun eu comision şi mai şi fur la 270 de euro pe metrul pătrat, cu cât am construit aici?». E normal aşa ceva, ce se întâmplă în ţara asta? În loc ca Băsescu să-i cheme şi să ia model şi să construiască în toată România cum am construit eu aici, ca să nu mai fie oameni care dorm pe stradă, ei vin să mă ancheteze. Asta-i ţara. Aici sunt toate documentele care pleacă astăzi către DNA să le verifice”, a mai spus Radu Mazăre, care a precizat că deocamdată nu a fost audiat în acest dosar.

 

Mazăre o tot trage cu operatorii din port, care i-ar purta sâmbetele!…

 

Întrebat dacă mai ştie în câte dosare este cercetat de DNA, Mazăre a spus că… nu poate să le ţină numărul.
„Nu ştiu câte dosare am, că nu mai pot să le ţin numărul. Sunt precum călugării budişti. Călugării budişti nu sunt călugări ca ai noştri pe toată viaţa. Ei vin, îşi pun roba portocalie şi stau călugări cât vor, după care ies în civilie. Aşa sunt şi dosarele mele: apar, dispar, se deschid, se închid, nu mai pot să le ţin numărul”, a adăugat Mazăre.
Primarul municipiului Constanţa spunea, în 1 aprilie, că că dosarele penale care îl vizează i se trag de la marii operatori din port, „milionarii” care plătesc foarte puţin pe terenuri şi care aproape toţi „au legături cu fosta sau actuala securitate”.
„Ieri am avut o revelaţie şi mi-am dat seama de unde această frenezie a procurorilor pe capul nostru, la Constanţa. De la Port, de acolo ni se trage, pentru că operatorii din port, cei mari, milionarii din port, plătesc foarte puţin statului român pe terenuri, plătesc chiriile de acum 20 de ani, plătesc 0,02 dolari pe metru pătrat. Portul, când scoate la licitaţie acum, scoate la licitaţie cu de 10 ori mai mult. Toţi aceşti operatori sunt persoane private, care au privatizat nişte foste societăţi ale statului şi care aproape toţi au legături cu fosta sau actuala securitate”, declara Radu Mazăre.
Primarul Constanţei a dat în acest sens ca exemplu societatea Chimpex, „care face tot traficul de minereu din România pentru Sidex”.
„A fost privatizată în 1997 şi a fost cumpărată de Grupul Internaţional Bali, al cărui reprezentant în România era generalul Stănculescu şi generalul Dan Drăgoi. Băiatul generalului Dan Drăgoi este fostul ministru de Finanţe, Bogdan Drăgoi, actualul consilier al lui Băsescu. Şi pot să vă mai dau exemple de asemenea societăţi câte vreţi. Spre exemplu, cel cu platforma de foraj şi cu toate discuţiile, prietenul lui Băsescu (N. Red.: se referă la Gabriel Comănescu, patron la GSP – Grup Servicii Petroliere), unde a fost să-l viziteze pe platformă, care a luat un credit mare acum de la CEC (N. Red.: Fals!, creditul a fost luat de la EximBank, dar probabil că Mazăre ştia ceva despre faptul că este vorba de capital românesc…) pentru o nouă platformă (de sondaj petrolier marin – N. Red.) , un alt operator din port, cu relaţii sus-puse, în rândul serviciilor şi al preşedintelui”, a mai spus primarul Constanţei.
Radu Mazăre a precizat că principala temere a operatorilor portuari este că acţiunile portului se vor desface şi vor fi scoase la bursă.
„Ei sunt speriaţi, în primul rând, de privaţi, care vor avea 34 la sută, care vor pune problema profitului şi a chiriilor infime pe care le plătesc aceşti milionari din port, de 20 de ani, statului român”, a adăugat Radu Mazăre.

 

Mazăre şi Justiţia: din ce în ce mai multe dosare penale!

 

Radu Mazăre este cercetat, de către DNA, în ALTE trei dosare, legate de retrocedări de terenuri, iar în 2008 a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, alături de alte persoane, tot într-un dosar legat de retrocedări, acesta judecându-se, momentan, la Curtea de Apel Bucureşti.
Primăria Constanţa a finalizat, în vara anului trecut, acest cartier de locuinţe sociale, “Henri Coandă”, iar la inaugurarea ultimelor blocuri a fost prezent şi premierul Victor Ponta (pe 31 august 2013, când Mazăre i-a spus, de faţă cu premierul şi ministrul Apărării unui revoluţionar… “MILOGULE!”!).
Cartierul este format din 17 blocuri, care au 906 locuinţe – 339 de garsoniere, 396 de apartamente cu două camere şi 171 de apartamente cu trei camere.
În cele 17 blocuri locuiesc aproximativ trei mii de persoane.
Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 7 milioane de euro.