Mihai Ghimpu, președintele Moldovei: “Tratatul de frontieră cu România este neconstituţional”

Categories La ziPosted on

Mihai Ghimpu, președintele Moldovei: “Tratatul de frontieră cu România este neconstituţional”

Tratatul privind regimul de frontieră între România și Moldova, semnat la 8 noiembrie la Bucureşti, de către prim-ministrul moldovean Vlad Filat şi ministrul român de externe, Teodor Baconschi, a fost contestat de preşedintele interimar al Moldovei, Mihai Ghimpu, informează Realitatea Tv.

Ghimpu a declarat că tratatul ar fi neconstituțional, deși textul documentului a fost realizat după 11 runde de negocieri între cele două state.
Anterior, preşedintele României, Traian Băsescu, afirma că documentul va fi semnat pentru a le lua comuniştilor un subiect de campanie electorală.

La 14 octombrie, preşedintele interimar Mihai Ghimpu spunea că nu ştie nimic depre faptul că negocierile pe tema tratatului privind regimul de frontieră moldo-român s-au apropiat de sfârşit.

“Voi lua cunoştinţă de acest tratat, dar până la urmă decizia îmi aparţine”, a spus Mihai Ghimpu, citat de Timpul. El a precizat că va semna documentul “numai atunci când ambele părţi vor fi de acord cu toate punctele prevăzute în el”.
“Nu-mi place că cineva continuă politica lui Voronin”, a subliniat preşedintele interimar al Republicii Moldova.