Moțiunea de cenzură a picat, Emil Boc rămâne premier

Categories La ziPosted on

Moțiunea de cenzură a picat, Emil Boc rămâne premier

Moțiunea de cenzură depusă de Opoziție pentru demiterea Guvernului a fost respinsă miercuri seară, în jurul orei 22.50, după ce a fost votată de doar 218 parlamentari.

Dezbaterile pentru stabilirea ordinii de zi au durat câteva ore și au fost întrerupte un timp.

Înainte de începerea votului, premierul Emil Boc a susţinut o declaraţie referitoare la disputatele afirmaţii ale premierului maghiar Viktor Orban. Primul-ministrul a precizat că subiectul a început să fie dezbătut cu “un minut înainte de votarea moţiunii de cenzură”, de aceea nu va fi pus pe ordinea de zi.

“Ceea ce faceţi dumneavoastră nu are legătură cu politica”, i-a acuzat Emil Boc pe parlamentarii din Opoziţie. Premierul a fost huiduit apoi pe toată durata discursului său, relevă Antena 3.

Moţiunea de cenzură a fost respinsă după ce 212 parlamentari au votat “pentru”, doi s-au abţinut şi patru au votat contra moţiunii.

Doar 218 parlamentari au participat la vot, faţă de necesarul de 236 de voturi pentru adoptare.

Patru parlamentari ai Puterii şi-au exprimat votul în cadrul moţiunii, cu toate că cele două partide au anunţat că parlamentarii lor nu vor vota.

Senatorul PDL Orest Onofrei, senatorul UDMR Verestoy Attila şi deputatul PDL Daniel Oajdea au votat împotriva moţiunii de cenzură.

Deputatul PDL Mircia Giurgiu a votat pentru moţiune. Potrivit lui Emil Boc, Giurgiu urmează să fie exclus din PDL.

PNL a anunţat prin Crin Antonescu că intenţionează să atace Codul Muncii la Curtea Constituţională.