Motive pentru care oamenii isi inseala partenerii de viata

Categories Timpul LiberPosted on

Descoperirea unui partener care te-a înșelat poate fi devastatoare. S-ar putea să vă simțiți rănit, supărat, trist sau chiar bolnav fizic. Dar, mai presus de toate, s-ar putea să vă întrebați „De ce?” Un studiu din 2017, Sursă de încredere, publicat în Jurnalul de cercetare sexuală, și-a propus să exploreze mai in amanunt acest subiect. Studiul a folosit un sondaj online pentru a întreba 495 de persoane care au înșelat într-o relație romantică despre motivele infidelității lor.

Participanții au inclus 259 de femei, 213 bărbați și 23 de persoane care nu și-au declarat sexul. Studiul a identificat cativa ​​factori motivi cheie care contribuie la infidelitate. Desigur, acești factori nu explică fiecare caz de înșelăciune. Dar oferă un cadru util pentru a înțelege mai bine de ce înșeală oamenii. Iată o privire generala asupra acelor factori cheie și a modului în care ar putea apărea într-o relație.

1. Furia sau răzbunarea

Oamenii uneori trișează cu escorte de pe https://www.fb69.net/fete/olt din furie sau din dorința de a se răzbuna. Poate tocmai ai descoperit că partenerul tău a înșelat. Ești uimit și rănit. S-ar putea să doriți să-l faceți pe partenerul dvs. să treacă prin aceleași emoții, astfel încât să înțeleagă cu adevărat durerea pe care v-a provocat-o. Indiferent de cauza de bază, furia poate acționa ca un puternic motivator pentru a deveni intim cu altcineva.

2. Lipsa dragostei

Sentimentul emoționant de a te îndrăgosti de cineva nu durează în general pentru totdeauna. Când te îndrăgostești de cineva pentru prima dată, s-ar putea să experimentezi pasiune, entuziasm și valuri de dopamină prin simpla obținere a unui mesaj de la persoana respectiva. Dar intensitatea acestor sentimente se estompează de obicei în timp. Sigur, dragoste stabilă, durabilă există. Dar acei fluturi de la prima întâlnire se vor duce destul de repede. Odată ce sclipirea dispare, s-ar putea să-ți dai seama că dragostea pur și simplu nu este acolo. Sau poate îți dai seama că ești îndrăgostit de altcineva.

3. Factori situaționali și oportunitate

Pur și simplu având o oportunitate de a trișa poate face ca infidelitatea să fie mai probabilă. Acest lucru nu înseamnă că toți cei care au ocazia să trișeze vor face acest lucru. Alți factori adesea (dar nu întotdeauna) se adaugă la motivația de a trișa. S-ar putea să nu alegeți să trișați dacă ar fi implicați doar unul sau doi factori. Dar această combinație de factori motivați – distanța în relația ta, sentimentele tale față de aspectul tău, atenția colegului tău de muncă – pot face ca infidelitatea să fie mai probabilă. Alte motive de infidelitate gasesti si pe mopo.ro.

4. Probleme de angajament

Oamenii cărora le este greu să se angajeze pot fi mai predispuși să trișeze în unele cazuri. În plus, angajamentul nu înseamnă același lucru pentru toată lumea. Este posibil ca două persoane dintr-o relație să aibă idei foarte diferite despre statutul relației, cum ar fi dacă este casual, exclusiv și așa mai departe. De asemenea, este posibil să îți placă cu adevărat cineva și să te temi totuși să-ți iei un angajament. În acest caz, un partener ar putea ajunge să înșele ca o modalitate de a evita angajamentul, chiar dacă de fapt ar prefera să rămână în relație. Alte motive pentru infidelitatea legată de angajament ar putea include: lipsa de interes în comiterea pe termen lung, dorinta de a avea o aventura, sau dorinta de a iesi dintr-o relație.