Cum sa joci Jenga

Categories Timpul LiberPosted on

Jenga este un joc de abilitati si strategie Parker Brothers. In primul rand, stivati blocurile de lemn pentru a construi un turn. Apoi, muta pe rand piese pana cand turnul cade. Incercati sa va mentineti mana constanta!

Monteaza turnul. Mai intai, agitati blocurile Jenga pe o suprafata plana. Apoi, stivati blocurile in seturi de trei pana cand ati construit un turn care are 18 blocuri inaltime. Fiecare strat nou format din trei blocuri paralele trebuie rotit cu 90 deg de-a lungul axei orizontale de la ultimul strat.

Setul dvs. Jenga ar trebui sa includa 54 de blocuri. Cu toate acestea, daca iti lipsesc blocurile, poti juca in continuare jocul! Construieste turnul ca de obicei.

Indreptati turnul

Inainte de a juca, asigurati-va ca structura este robusta. Straturile de blocuri ar trebui sa se blocheze astfel incat turnul sa ramana inalt fara niciun suport extern. Folositi-va mainile sau un obiect plat si solid pentru a netezi partile laterale. Impingeti orice piesa care iese.

Adunati jucatori in jurul turnului

Asigurati-va ca aveti cel putin doi jucatori. Puneti-i pe toti sa stea in cerc in jurul structurii blocului. Daca va jucati doar cu o alta persoana, atunci stati unul fata de celalalt din laturile opuse ale turnului.

Nu exista o cantitate maxima stricta de jucatori. Cu toate acestea, ar putea fi mai distractiv cu mai putini oameni, astfel incat sa obtineti mai multe randuri.

Luati in considerare scrierea pe blocuri

Aceasta este o varianta optionala a lui Jenga. Inainte de a stiva turnul, scrieti ceva pe fiecare bloc: o intrebare sau o ,,indraznire” sau o alta directiva. Apoi, amestecati blocurile si stivuiti turnul Jenga ca de obicei. Cand fiecare persoana scoate un bloc din turn, el sau ea trebuie sa faca lucrul care este scris pe bloc.

Intrebari: Cand cineva scoate o intrebare din turn, el sau ea trebuie sa raspunda la aceasta intrebare. Intrebarile pot fi cochete (,,Pe cine vrei cel mai mult sa te saruti in aceasta camera?), Grijulie (,, Cand ai fost o vreme cand te simteai mic? „) Sau plina de umor (,, Care este momentul tau cel mai jenant? „)

Indrazneste: Cand cineva scoate o indrazneala din turn, el sau ea trebuie sa efectueze actiunea pe bloc. Indraznirile ar putea fi orice, de la ,,Comert cu un articol de imbracaminte cu persoana de langa tine”, pana la ,,Bea o lovitura de sos fierbinte”, la ,,Faceti o fata infricosatoare”.

Alegeti o persoana pentru a trage primul bloc

Acesta poate fi persoana care a construit turnul sau persoana cu ziua urmatoare sau persoana care isi doreste cel mai mult sa inceapa.

Eliminati un bloc

Scoateti cu grija un bloc din orice nivel al turnului, cu exceptia varfului. Cautati blocul care este cel mai slab sau cel mai usor de indepartat sau care va perturba cel mai putin stabilitatea turnului. Puteti impinge blocul sau trage blocul, in functie de unghiul si locatia din stiva.

Amintiti-va: puteti atinge turnul cu o singura mana o data. Aceasta regula ii impiedica pe jucatori sa mentina turnul in timp ce isi trag blocurile.

Asezati fiecare bloc tras deasupra turnului. Jucatorul care a tras blocul il pune din nou in partea de sus a turnului pentru a continua tiparul de stratificare pe trei. Incercati sa le stivati ingrijit, astfel incat turnul sa ramana puternic. Pe masura ce jocul continua, turnul va creste din ce in ce mai sus pana cand se clatina, instabil si cade.

Joaca pana cand turnul cade

 ,,Invinsul” jocului este persoana care face rasturnarea turnului. Reconstruiti turnul pentru a juca din nou!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *