Negrese cu unt de arahide

Categories Timpul LiberPosted on

Dacă îţi place untul de arahide, atunci cu siguranţă îţi vor plăcea şi prăjiturile acestea!

 

Ingrediente:

-225g unt de arahide (cu bucăţele de arahide)
-220g de ciocolată neagră, ruptă în bucăţi
-280g de zahăr brun fin
-3 ouă medii
-100g de făină cu 1/2 linguriţă de praf de copt

 

Mod de preparare:

1. Se pun deoparte câte 50g unt de arahide şi ciocolată. Se încinge cuptorul la 180° C/gaz 4 şi se tapetează cu hârtie de copt o formă pătrată, cu latura de 20cm. Se topeşte uşor untul de arahide rămas, ciocolata şi tot zahărul într-o tigaie, amestecând din când în când, până ce zahărul este aproape topit. Se închide focul şi se foloseşte o lingură de lemn pentru încorpora ouăle, unul câte unul. Se încorporează şi făină, apoi se toarnă amestecul în formă.

2. Se topeşte untul de arahide pus deoparte în cuptorul cu microunde 45 de secunde sau într-o tigaie, până devine lichid. Se stropeşte prăjitura cu acesta. Se dă la copt 30-35 de minute până ce prinde crustă, dar miezul tot pare un pic crud.

3. Se topeşte ciocolata pusă deoparte, se stropeşte cu ea prăjitura şi se lasă la răcit în tigaie înainte de a fi tăiată în bucăţi pătrate.