Nouă delfini, găsiţi morţi pe litoral

Categories La ziPosted on

Nouă delfini, găsiţi morţi pe litoral

Nu mai puțin de nouă delfini au fost găsiţi morţi în ultimele zile pe plajele de pe litoralul românesc. Mamiferele şi-au găsit sfârşitul în plasele de pescuit.

Potrivit reprezentanţilor ONG Oceanic Club, în urma unor apeluri din partea dispeceratului Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, au fost recuperate de pe plajele litoralului românesc nouă cadavre de delfini, şase femele şi doi masculi din speciile Phocoena phocoena (marsuin), şi un mascul din specia Delphinus delphis (delfin comun).

“Moartea acestora a survenit ca urmare a înecului după prinderea lor în plase de pescuit”, a declarat directorul coordonator al Oceanic Club, biologul Răzvan Popescu Mirceni. el a mai precizat că de la începutul anului şi până în prezent, au fost înregistrate 88 de cazuri de delfini morţi pe plajele de pe litoral.

Pe de altă parte, el a mai spus că în timpul unei ample acţiuni de monitorizare şi înregistrare a populaţiilor de delfini din zona costieră românească, desfăşurată în weekend, au fost identificate în zona Constanţei două grupuri de delfini din specia Tursiops truncates (afalini), alcătuite din cinci, respectiv opt exemplare, şi un grup de marsuini, format din şase exemplare.

Tot în cadrul acestei acţiuni, echipa Oceanic-Club, împreună cu un echipaj al Poliţiei de Frontieră, au recuperat aproximativ 300 de metri de plasă monofilament abandonată, aflata în largul mării, în dreptul unei plaje din staţiunea Mamaia.