Brașov: Angajaţii primăriei din comuna Bod nu şi-au primit salariile de cinci luni

Categories La ziPosted on

Brașov: Angajaţii primăriei din comuna Bod nu şi-au primit salariile de cinci luni

Luna februarie a acestui an a insemnat a cincea luna consecutivă în care bugetarii Primăriei din comuna Bod, judeţul Braşov, nu și-au primit salariile.

Asta deoarece între organigrama votată de plenul Consiliului Local din Bod în luna august a anului trecut şi cea remisă de primarul localitătii, Claudiu Liliac, către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) sunt câteva deosebiri.

Mai exact, consilierii locali din Bod au votat să reducă numarul de posturi al primariei cu doua persoane, în conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă nr. 63/2010.

Ignorând cele stabilite de plenul local, primarul Claudiu Liliac a trimis către Agenţia Naţională o schemă suplimentată cu patru posturi.  Liliac a speculat un aviz dat de Ion Gonţea, prefectul judeţului Braşov, care permitea suplimentarea organigramei cu un numar de maximum trei posturi.

Numai că avizul permitea suplimentarea de posturi cu câte un poliţist comunitar la fiecare 1.000 de persoane a localităţii si cu câte un angajat la evidenţa populaţiei la fiecare 6.500 de persoane, în masura în care comuna Bod are aproape 4.000 de locuitori.

Cu toate acestea, primarul Liliac nu a remis Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici organigrama votată de plenul local – aşa cum prevede legea  – ci pe aceea aprobată doar de el.

Astfel, Agenţia a blocat începând cu luna octombrie 2010 achitarea drepturilor salariale către cei 23 de angajaţi ai Primăriei Bod.

„Conform legii, dacă primarul nu era de acord cu ceea ce s-a votat în plenul local, ar fi trebuit să atace în contencios administrativ hotarârea. Însă, domnia sa a preferat să nu respecte prevederile legii şi sa nu trimită organigrama la ANFP, ci o schema de dânsul inventată, lăsând angajaţii fară venituri”, ne-a declarat viceprimarul Ovidiu Bârsan.

Simona Stamate, o angajată, ne-a spus: ,,Lucrez de mulţi ani aici, dar nu am păţit niciodată aşa ceva. Nu ştiu cât o să mai fim umiliţi de primar”.

Oamenii susţin însă ca primarul işi primeşte salariul pe un stat separat de plată. Contactat de reporterul „Timpul”, Claudiu Liliac nu a dorit să-şi prezinte punctul de vedere.

Trebuie amintit că, în prezent, Claudiu Liliac are o altă ,protecţie” politică. Mai exact, primarul a părasit în vara trecută PSD, pentru a trece în anticamera puterii, la noua infinţată formaţiune UNPR. Poate acesta este motivul pentru care Prefectura “se face că plouă” în acest caz…

Iulian RINDER