OUL SAU GAINA? BASE SAU PDL?

Categories EditorialPosted on

Episodul „Perdeaua cu franjurii ciufuliţi”, care marchează momentul despărţirii preşedintelui Băsescu de PDL, capătă noi conotaţii, fiind interpretat, în fel şi chip, de chibiţii specializaţi în despărţiri lacrimogene şi diversiuni gen „ Adio”. In premieră mondială, cazul acesta, integrat,iniţial, în topul cercetărilor matrimoniale gen „ Romeo şi Julieta”, este dezbătut, în prezent, în contextul creşterii natalităţii pe ţară!

Pe scurt, un domn deputat, care readuce în atenţia opiniei publice momentul despărţirii fără lacrimi şi sughiţuri, lansează o versiune bombă, că tot se pregătesc unii de un nou război mondial!

Pe scurt, susţine că preşedintele s-ar comporta ca o gravidă aflată în pericol de a pierde sarcina! In situaţia în care cele afirmate sunt adevărate, atunci, cu siguranţă, vom asista la o spectaculoasă răsturnare de situaţie.

Cert este că, la scurt timp după momentul declaraţiilor făcute la cald, a fost repus pe tapet un mai vechi subiect, reamintesc, preluat şi abandonat de Cristofor Columb. Cine a fost primul? Oul sau găina? Băse sau PDL?

Aceasta-i întrebarea! Presupusa „stare de graviditate” explică reacţiile şi simptomele parcurse de la momentul „Perdeaua cu franjurii ciufuliţi” şi până în prezent. Ca atare, greaţa în exces a preşedintelui nu trebuie pusă
pe seama sictirului faţă de popor. In condiţii de maternitate, e o reacţie normală.

Pe tema greţurilor, cum se întâmplă adeseori la noi cu subiectele de doi lei, s-a organizat o adevărată dezbatere. Din nepăsare sau indolenţă, nu s-a răspuns la o întrebare arzătoare. Mai este în vigoare premiul de un milion de dolari acordat primului bărbat care rămâne gravid? După ce şi-a extras cu greu sula (ca unealtă) din coaste,fostul preşedinte Ion Iliescu a simţit nevoia să-şi exercite şi dumnealui dreptul la opinie pe tema „Adio,bre,partidule…” In opinia sa, totul seamănă cu o ceartă în familie în care protagoniştii s-au cantonat deja,ocupând poziţii strategice, pe scara blocului…Din păcate, în astfel de imobile, proiectantul nu a prevăzut nici măcar două locuri pentru gravide! După episodul „ Perdeaua cu franjurii ciufuliţi”, la nici 24 de ore, sub genericul „ Plec la mama”, spiritele s-au mai calmat pe principiul consacrat „ Să ne ierţi, bre, că am fost beţi”, ceea ce,indiferent de sex, nu se pretează la o gravidă…