Palaz a prins din nou glas: vrea demiterea lui Epure

Categories PoliticaPosted on

Președintele interimar al Partidului MIșcarea Populară filiala Constanța, fostul prefect și UNPR-ist Claudiu Palaz, a prins gals. A trimis, astăzi, un comunicat de presă referitor la situația rectorului Dănuț Epure, prins în flagrant delict de luare de mită, şi anume suspendarea din funcția de administrator al Universităţii „Ovidius” din Constanţa.

PMP îl somează, printr-o adresă oficială, pe ministrul Educaţiei Naţionale să respecte Legea educației nr. 1/2011, mai precis art. 312 – 315 şi să desemneze o comisie de analiză care, în urma cercetării abaterii disciplinare săvârşite, să îl demită pe rectorul Epure.

”Comisia respectivă trebuie să procedeze la investigarea abaterii disciplinare săvârșite de Epure Dănuț, dar și la identificarea de urgenţă a persoanelor care au colaborat sau permis săvârșirea infracțiunilor pentru care acesta este cercetat. Avem în vedere atât echipa de prorectori desemnată de acesta, cât și persoanele cu specializarea necesară pentru rezolvarea subiectelor de la facultatea de farmacie. Prin omisiunea desemnării comisiei de analiză, MEN nu numai că împiedică identificarea complicilor și înlăturarea acestora, dar împiedică şi Senatul universității să aplice o sancțiune proporțională cu faptele săvârșite. Iar unica sancțiune prevăzută de Legea educației naționale pentru asemenea fapte este demiterea din funcția de conducere”, spune Palaz, printr-un comunicat de presă.

Reamintim că, la data de 30 iulie 2013, rectorul Universității Ovidius – Constanța, Epure Dănuț, a fost reținut de DNA pentru 24 de ore, iar în data de 31 iulie a fost arestat pentru intervalul maxim de 29 de zile prin hotărârea Tribunalului București.
Reținerea, respectiv arestarea au fost determinate de suspiciunea săvârșirii a trei infracțiuni de luare de mită, în legătură directă cu profesia de dascăl și funcția de rector al Universității „Ovidius”.
Conform comunicatului oficial al DNA, faptele au fost săvârșite în perioada august 2012 – iulie 2013, ceea ce, dacă se confirmă, dovedește o activitate infracțională extrem de periculoasă, continuată pe o perioadă îndelungată de timp, și înclinaţia rectorului pentru fapte de corupţie.

Sintetic, infracțiunile de luare de mită care au determinat cercetarea penală a rectorului Universității Ovidius au constat în punerea la dispoziția unor candidați la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității Ovidius nu numai a subiectelor elaborate chiar în cadrul universității, dar și a rezolvărilor aferente.

”Partidul Mişcarea Populară filiala Constanţa consideră că Ministerul Educaţiei Naţionale a încălcat flagrant legea prin omisiunea desemnării comisiei de analiză, permițând întinarea numelui și renumelui celei mai prestigioase universități din sud-estul țării și perpetuarea imaginii ei de „El Dorado” al celor interesați să-şi obţină diplome prin fraudă”, a mai precizat Palaz.