Peste 300 de turiști români nu mai pot pleca în vacanță în Egipt

Categories La ziPosted on

Peste 300 de turiști români nu mai pot pleca în vacanță în Egipt

Turiștii români care își programaseră o vacanță în Egipt și doreau să plece, în ciuda recomandărilor de evitare a călătoriei, au constatat că nu mai au cu ce ajunge în această țară, după ce mai multe curse aeriene au fost anulate, relatează Realitatea TV.

Cea mai mare companie aeriană care operează curse între România şi Egipt a renunțat la mai multe zboruri, iar 366 de turiştii au fost opriţi să plece în vacanţă până când se liniştesc lucrurile la Cairo.
Alți 343 de români aflaţi în staţiunile egiptene au fost readuşi în ţară pentru a nu avea probleme din cauza revoltei populare.

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, i-a rugat pe românii care aveau bilete de avion pentru Egipt să înţeleagă că este vorba despre o situaţie de urgenţă.

“Reiau recomandarea făcută de Ministerul Afacerilor de Externe, în măsura în care nu e imperios necesar să se deplaseze în Egipt, să încerce să îşi amâne deplasările, iar dacă sunt deja acolo să contacteze autoritatile române, ambasada, pe cât posibil e bine ca în această perioadă să stea departe de conflict”, a declarat Elena Udrea.