Jandarmii au confiscat petarde şi ţigări

Categories EvenimentePosted on

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile (GJM) “Tomis” Constanţa a depistat ieri în apropierea Complexului Comercial Eden, o persoană care comercializa produse pirotehnice. Persoana în cauză, în vârstă de 40 de ani, din Constanţa, oferea spre vânzare 440 de obiecte artizanale şi de distracţie pe baza de amestecuri pirotehnice. Pentru obiectele pirotehnice aflate în 12 cutii, „comerciantul” nu avea autorizaţie şi nici nu erau inscripţionate clasele din care fac parte, se arată într-un comunicat al GJM Tomis Constanţa.

În cauză, au fost întocmite actele de constatare pentru fapta de comercializare către persoanele fizice a obiectelor artizanale şi de distacţie pe bază de amestecuri pirotehnice fără a deţine autorizaţie. Articolele urmează a fi înaintate la Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al IPJ Constanţa, pentru continuarea cercetărilor.
Tot ieri, două echipaje de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile Constanţa, au desfăşurat acţiuni punctuale, în zona Pieţei Unirii, Griviţei, Complexul Comercial Eden şi Gară din Constanţa, unde au surprins şase persoane, cu vârste cuprinse între 38 şi 47 de ani care încercau să vândă fără să îndeplinească condiţiile prevăzute de lege, 221 pachete de ţigări cu 4420 de ţigări, fără timbre accizabile, inscripţionate „Marble”, „MM”, „Assos”, „Viceroy” „Elegance” şi „Kiss”. Pe numele celor şase persoane au fost întocmite actele de constatare pentru comiterea faptei de contrabandă. Actele de constatare şi pachetele de ţigări vor fi predate la IPJ Constanţa, Serviciului de Investigare a Fraudelor.