Un abdomen plat

Categories trimitere dreapta, ViațăPosted on

Un abdomen plat

Sedentarismul, obezitatea, constipația sau balonarea sunt câteva dintre cauzele care ne împiedică să avem un abdomen plat. Dacă vrem totuși să arătăm ca în filme, există câteva soluții.

Prima, o dietă adecvată, care să includă porții de mâncare mai mici, dar și consumul a minimum 2 litri de apă pe zi. De reținut însă este faptul că apa trebuie consumată în cantități mici, pe tot parcursul zilei, pentru a preveni umflarea abdomenului.

De asemenea, o dietă adecvată trebuie să țină cont și de faptul că anumite alimente, cum ar fi bananele sau orezul, dar și consumul redus de fibre, cereale, fructe și legume duc la constipare.

Chiar și printre alimentele considerate sănătoase există unele care balonează și ar trebui evitate sau consumate doar în cantități mici. Printre ele, ceapa, varza, fasolea, laptele, merele, în timp ce iaurturile sunt bune pentru combaterea balonării.

E adevărat, fructele sunt foarte sănătoase, dar trebuie respectate unele reguli în consumarea lor, cum ar fi ca acestea să nu fie consumate în combinație cu alte alimente sau imediat după mese, fiind de preferat să fie mâncate pe stomacul gol sau cu o oră înainte de masă.