Popeşti-Leordeni: Castraveţi româneşti, la gunoi

Categories La ziPosted on

Popeşti-Leordeni: Castraveţi româneşti, la gunoi

Deşi vor să împartă gratuit castraveţii în satele de lângă Bucureşti, producătorii din Popeşti-Leordeni nu sunt primiţi de primari. Speriaţi de bacteria E.coli, majoritatea edililor refuză castraveţii, chiar dacă autorităţile spun că legumele noastre nu prezintă niciun pericol.

Producătorii de castraveţi de la Popeşti-Leordeni au încărcat, sâmbătă, câteva camionete cu castraveţi, ca să le împartă oamenilor din satele de pe lângă Bucureşti. Deşi iniţial au fost de acord, după ce s-au mai gândit puţin, primarii de la Cernica, Mogoşoaia, Popeşti-Leordeni şi Ciolpani le-au interzis producătorilor de castraveţi acest lucru.

Toate dubele pline cu castraveţi au fost intoarse din drum, chiar dacă analizele au demonstrat  că produsul nu pune în pericol nici viaţa şi nici sănătatea oamenilor.

Primarii de pe lângă Bucureşti spun că se tem – castraveţii ar putea îmbolnăvi cetățenii.

În timp ce castraveţii putrezesc în depozite, iar pierderile producătorilor se ridică la cel puţin 100.000 de euro pe zi, Ministerul Agriculturii a reunit un comandament care să gestioneze pierderile şi vrea să ceară Comisiei Europene despăgubiri pentru agricultori.

Autorităţile vor să dea gratis castraveţii din depozite, iar înainte de a fi distribuiţi, vor elibera certificate de calitate pentru ei.

Este a treia zi în care Germania, Cehia şi Bulgaria au sistat importurile de castraveţi româneşti.

Mai mult, producătorii se plâng că supermarketurile din România au redus cu aproape 80% comenzile de castraveţi din țară pentru că nu-i mai cumpără nimeni.