FSB: Strauss-Kahn, arestat pentru că a descoperit că SUA nu mai au aur

Categories La ziPosted on

FSB: Strauss-Kahn, arestat pentru că a descoperit că SUA nu mai au aur

Un raport al FSB arată că Strauss-Kahn a fost arestat după ce a aflat că SUA nu au rezervă de aur în tezaurul de la Fort Knox.

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, declara, zilele trecute, că nu crede că acuzaţiile de tentativă de viol aduse lui Dominique Strauss Kahn sunt adevărate, fără să intre însă în detalii, relevă site-ul eutimes.net.

Analiştii s-au întrebat pe ce se baza premierul când a făcut aceste declaraţii, iar răspunsul a fost dat în urma publicării unui raport secret al Serviciului Federal de Securitate (FSB), care susţine că fostul şef al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a fost acuzat şi arestat în SUA pentru agresiune sexuală, după ce acesta a descoperit că tot aurul depozitat în US Bullion Depository, sau Fort Knox, “lipseşte sau/şi nu a fost inventariat”.

Potrivit acestui raport secret al FSB, citat de EU Times, Strauss-Kahn a devenit “din ce în ce mai îngrijorat”, la începutul lunii mai, după ce Statele Unite au început “să traga de timp” în legătura cu promisiunea de a livra către FMI 191,3 tone de aur, după cum a fost acordul semnat de Fond în aprilie 1978.

Aurul urma să fie vândut pentru a finanţa DST (Drepturile Speciale de Tragere), ca alternativă la rezervele curente.

Mai mult, raportul FSB subliniază că Strauss-Kahn îşi exprimase îndoielile legate de buna credinţă a Washingtonului într-o serie de întalniri cu oficiali americani apropiaţi lui Barack Obama.

Ulterior, şeful FBI ar fi fost contactat de agenţi ai CIA, care l-au “asigurat ferm” că aurul deţinut de Statele Unite “a dispărut”.

În plus, o notă din acelaşi raport al FSB susţine că unul dintre cei mai importanţi membri ai Congresului american, Ron Paul, a declarat că are informaţii potrivit cărora Guvernul de la Washington a minţit în legătura cu rezervele de aur ţinute în Fort Knox.

În 2010, Paul, care acum intenționează sa candideze la preşedinţia SUA, a depus un proiect de lege prin care cerea auditarea rezervelor de aur ale Statelor Unite, propunere respinsă de legislatorii democraţi.

Eu Times citează şi un alt site, View Zone, potrivit căruia, în 2009, o încărcătură de lingouri destinată Chinei şi care proveneau de la Fort Konx, aveau aur doar la suprafaţă.