Victor Piţurcă, noul selecţioner al echipei naţionale de fotbal

Categories La ziPosted on

Victor Piţurcă, noul selecţioner al echipei naţionale de fotbal

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi Victor Piţurcă s-au întâlnit marţi, la sediul Federaţiei, pentru a discuta preluarea echipei naţionale de către tehnicianul român.

La ieşirea de la negocieri, Piţurcă (55 de ani) a confirmat faptul că a acceptat oferta lui Mircea Sandu şi că prezentarea oficialăa sa va avea loc miercuri.

„Nu-mi place să dau declaraţii pe stradă, dar acum este o situaţie specială şi de aceea o fac. Nu a fost o decizie grea să accept revenirea la echipa naţională. Mâine, la ora 13.00, va avea loc o conferinţă de presă, în care va avea loc prezentarea oficială”, a declarat Piţurcă.

El a anunţat şi prima decizie pe care a luat-o din postura de selecţioner: „Iovan nu va mai face parte din staff, care va fi unul nou şi pe care îl voi anunţa mâine”.

Într-un comunicat oficial postat pe site-ul oficial al FRF, Mircea Sandu a anunţat că discuţiile dintre cele două părţi vor fi finalizate miercuri, atunci când va fi programată şi o conferinţă de presă la Casa Fotbalului.

„Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, domnul Mircea Sandu, a avut azi, 14 iunie a.c., la Casa Fotbalului, o discuţie de aproximativ o oră şi jumătate cu domnul Victor Piţurcă, vizând, după cum se ştie, oferta făcută acestuia din urmă de a prelua funcţia de selecţioner al echipei naţionale a României pentru un mandat de patru ani şi cinci luni, începând de la 1 iulie 2011 până la 30 noiembrie 2015.
Această din urmă dată este legată de încheierea jocurilor din cadrul play-off-ului EURO 2016, obiectivul principal prezentat domnului Piţurcă fiind acela de a califica echipa reprezentativă la turneul final al Campionatului European de peste cinci ani, care va fi găzduit de Franţa.
Discuţiile dintre domnii Mircea Sandu şi Victor Piţurcă vor fi finalizate mâine, 15 iunie a.c., prevăzundu-se organizarea unei conferinţe de presă, la Casa Fotbalului, în jurul orei 13.00”, se arată în comunicatul Federaţiei.

Victor Piţurcă se va afla la cel de-al treilea mandat ca antrenor al echipei naţionale de fotbal, cu el pe bancă, România bifând ultimele calificări la turneele finale, Euro 2000 şi Euro 2008.