Portret de milionar. Gabriel Comănescu. De ce își face televiziune? Plus implicarea politică

Categories Dosarele TimpulPosted on

Gabriel Comănescu este un om de afaceri de mare succes, iar când spunem afaceri ne referim la ce spuneam în prima parte a articolului: foraj maritim. Asta nu înseamnă că s-a ferit și de domenii conexe.

În primul rând, milionarul a cumpărat și reabilitat un hotel din Mamaia. Ce a rezultat, hotelul Vega, este unul dintre cele mai frumoase de pe litoral. Un hotel care își merită cele cinci stele. Dacă ați văzut ”Nea Mărin miliardar” știți despre ce este vorba – aici a fost turnată o parte din peliculă. Un hotel, eco, feng shui, cu plajă Blue Flag, premiat și răspremiat, dar, desigur, scump. O noapte la început de sezon costă peste 100 de euro, preț comparabil sau chiar mai mare decât al unor hoteluri de lux din Europa civilizată.

Oferta hotelului este completată cu posibilitatea de a naviga cu goeleta Adornate. Este o navă de 45 metri lungime, cu două catarge și șase vele, care stă la dispoziția turiștilor, putând fi închiriată și pentru evenimente private. Puteți ajunge în Bulgaria sau chiar în Odessa sau Istanbul.

Casa cu lei, o investiție?

Gabriel Comănescu și-a îndreptat atenția și spre zona peninsulară. A achizționat una dintre clădirile celebre ale Constanței vechi, Casa cu lei, acolo unde însuși președintelui Traian Băsescu îi plăcea să petreacă. A cumpărat-o de câțiva ani, dar a lăsat-o în aceeași stare deplorabilă în care a găsit-o. De curând însă, potrivit informațiilor ziarultimpul.ro, a început renovarea în interior, proprietarul fiind probabil impulsionat și de planurile administrației locale de a reabilita zona peninsulară, planuri care au început deja să fie puse în practică. 

Black Sea TV

Cea mai nouă investiția a lui Gabriel Comănescu este în mass-media. Firma Atelier Media, al cărei proprietar este GSP, a primit licență pentru postul regional de televiziune Black Sea TV. Potrivit documentaţiei depuse la CNA, investiţia se ridică la 300.000 de euro, iar postul de televiziune va avea câte şase ore de emisie de luni până sâmbătă şi 18 ore de videotext. Duminica, postul de televiziune va avea trei ore de emisie. Cea mai mare parte din emisiuni vor fi producție proprie. Doru Iordache este omul care se ocupă de punerea pe picioare a televiziunii. Deocamdată se caută sediu și se comdandă aparatură de ultimă oră din Germania.

Își caută drumul

Ajungem la întrebarea cheie: de ce îi trebuie lui Gabriel Comănescu televiziune? Din informațiile noastre, a cochetat în trecut cu ideea de a achiziționa defuncta Constanța TV și chiar de a iniția un nou proiect, pe cont propriu. A avut în față un plan de afaceri și tot necesarul tehnic, dar a renunțat. Să fie interesat Comănescu să-și apere imaginea și afacerile? Despre el, surse politice spun că ar fi finanțat campania electorală de la locale a lui Gigi Chiru. Acesta nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informația. Pe de altă parte, Comănescu este partener de afaceri și cu cei mai importanți membri PSD Constanța. Ca toți oamenii importanți de afaceri, probabil că trebuie să fie prieten cu toată lumea. Important e ca bussiness-ul să meargă și miile de angajați să aibă un loc de muncă și un salariu constant (și să nu mai facă greva foameni pentru neplata salariilor, așa cum s-a întâmplat în trecut). Faptul că se implică în televiziune înseamnă, în opinia noastră, că Gabriel Comănescu își caută un drum propriu în afaceri și politică.