Premierul bulgar: Nisipurile de Aur seamănă cu “un coteţ de găini”

Categories La ziPosted on

Premierul bulgar: Nisipurile de Aur seamănă cu “un coteţ de găini”

Premierul bulgar, Boiko Borisov, consideră că staţiunea Nisipurile de Aur seamănă cu “un coteţ de găini”, mai ales din cauza vânzătorilor de “lenjerie şi ciorapi”, relevă novinite.com.

“Nisipurile de Aur nu trebuie să arate ca un coteţ de găini – cu lenjerie şi ciorapi vândute peste tot. Asta nu e staţiune”, a spus el în acest weekend.

Borisov a afirmat că însăși rezolvarea conflictului dintre proprietarii de hoteluri şi compania care administrează staţiunea depinde de eliminarea de pe străzi a vânzătorilor de articole de lenjerie.

Aproximativ 500 de proprietari de hoteluri şi restaurante, taximetrişti şi comercianţi s-au adunat marţi la Nisipurile de Aur, pentru a protesta faţă de reglementările impuse de administratorul staţiunii şi față de taxele pentru servicii şi de acces la infrastructura locală.

Protestul a fost determinat de recenta creştere a taxelor impuse de management pentru accesul la zona de est a staţiunii.

Proprietarii de hoteluri se plâng, de asemenea, că sunt taxaţi de două ori pentru construcţiile temporare, trebuind să achite taxe şi către municipalitatea oraşului Nessebar, şi către administratorul staţiunii.