Bacalaureat 2011: Elevii susţin luni prima probă scrisă la Limba şi literatura română

Categories La ziPosted on

Bacalaureat 2011: Elevii susţin luni prima probă scrisă la Limba şi literatura română

Candidaţii înscrişi la sesiunea de bacalaureat din iunie-iulie susţin luni prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, potrivit calendarului de desfăşurare a examenului.

Elevii prinşi copiind la bacalaureat vor fi eliminaţi şi nu vor mai putea susţine acest examen timp de două sesiuni consecutive.

O mare parte dintre cei peste 210.000 de elevi vor fi filmați în sălile de examen, unde au fost montate camere video care să surprindă orice mişcare făcută de elevi.

Bacalaureatul are trei probe orale şi trei scrise, iar elevii care au urmat liceul în altă limbă decât româna susţin, în plus, o probă orală şi una scrisă de limbă maternă.

Probele orale, deja susţinute, au fost la limba română, computer şi limbă străină.

Ultimele două probe scrise ale examenului de bacalaureat, proba obligatorie a profilului şi proba la alegere a profilului şi specializării, vor fi susţinute la 29 iunie şi, respectiv, 1 iulie.

Rezultatele examenului vor fi afişate la 3 iulie, iar în 4 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, se vor putea depune eventualele contestaţii. Rezultatele finale ale examenului vor fi afişate la 8 iulie.

Pe site-ul Ministerului Educaţiei se află publicate mai multe modele de subiecte pentru proba de limba şi literatura română a Bacalaureatului, iar proba scrisă are trei subiecte.

În perioada 11-15 iulie, vor avea loc înscrierile pentru sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat 2011, care se va desfăşura în perioada 22 august-7 septembrie.

Pentru buna organizare a examenului de bacalaureat, Ministerul Educaţiei a alocat linia TEL VERDE 0800801100 (telefon gratuit), la care cetăţenii pot semnala orice neregulă constatată în organizarea şi derularea examenului naţional de bacalaureat.

Ministerul Educaţiei le reaminteşte părinţilor că examenul de bacalaureat este gratuit pentru elevii clasei a XII-a şi solicită elevilor şi părinţilor să semnaleze la numărul amintit orice situaţie în care se solicită bani pentru organizarea examenului sau pentru protocol.

Linia de telefon este disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării examenului, între orele 9.00 şi 19.00.