Parteneriat tulceano – madrilen, pentru promovarea turismului cultural în judeţul Tulcea

Categories EconomicPosted on

Pentru promovare turistică reciprocă, s-a încheiat un parteneriat între Consiliul Judeţean Tulcea şi Federaţia Asociaţiilor Românilor din Spania.
S-a întâmplat la finalul săptămânii trecute, atunci când o delegaţie a Consiliului Judeţean Tulcea a ajuns în Spania, în cadrul unei vizite de lucru, organizată de către Asociaţia „Cele mai frumoase sate“.

Parteneriatul a fost semnat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Vasile Strat, şi de Miguel Fonda Ştefănescu, preşedinte al Federaţiei Asociaţiilor Românilor din Spania (FEDROM).
Scopul: stabilirea unor direcţii de colaborare între cei doi parteneri pentru identificarea şi derularea unor proiecte strategice, de promovare a valorilor româneşti în Spania, în România şi la nivel internaţional, precum şi atragerea de resurse umane şi financiare pentru realizarea unor proiecte comune, economice, culturale şi turistice.

La eveniment au participat şi români aflaţi în Spania. Numai în zona Madrid locuiesc, acum, aproximativ 250.000 de români!

„A fost o întâlnire de succes, apreciată de către toţi cei prezenţi, în urma căreia avem speranţa realizării mai multor proiecte de interesa comun pentru românii de aici şi, în egală măsură, pentru cei din regiunea Madrid“, a spus vicepreşedintele CJT Vasile Strat.

Amintim faptul că la această vizită de lucru au participat 25 de primari, din trei judeţe din România(Bacău, Arad şi TULCEA) şi trei vicepreşedinţi de Consilii Judeţene. Din judeţul Tulcea, au fost prezenţi: vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Vasile Strat; primarul din Topolog, Ion Olteanu; primarul din Slava Cercheză, Ivan Ignat; viceprimarul din Jurilovca, Teleucă Galina; primarul din Jijila, Dumitru Nicoară.

Primarul comunei Jijila spune că un astfel de parteneriat le-ar putea aduce reale beneficii. „Prin acest parteneriat s-au stabilit direcţiile de acţiune pe viitor. Scopul nostru este acela de a atrage în special resurse financiare şi umane pentru derularea anumitor proiecte economice, culturale şi, în special, turistice“, a precizat primarul Dumitru Nicoară.
Acesta a exemplificat un potenţial beneficiu al colaborării dintre România şi Spania, pe acest palier: „Am vizitat, în Spania, localităţi cu potenţial turistic. Noi avem în zonă cetăţi antice, iar aici mă refer în special la cetatea romano – bizantină Dinogeţia, un obiectiv turistic pe care am dori să îl punem în valoare“.