Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia, interesată de proiectele de investiții SC RAJA SA

Categories EconomicPosted on

În perioada 03 – 07 aprilie 2014, în Italia, la la Milano și Roma s-au desfășurat lucrările “Forumului economic România – Italia/Lombardia”. Urmare a participării reprezentanților SC RAJA SA, și a prezentării unor incitante proiecte de dezvoltare în domeniile energetic și al agriculturii, un număr important de intreprizători/investitori, finanțatori, și Asociații patronale/profesionale care au fost prezenți la întâlnirile din Italia, si-au manifestat interesul față de oportunitățile de investiții din România, și împlicit județul Constanța și SC RAJA SA. În acest context, Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia (CCIRO Italia) a organizat o Misiune Economică în România, care se desfășoară în perioada 14 – 18 mai 2014, la București și Constanța, la care participă mai mulţi oameni de afaceri italieni care intenţionează să investească în construcţii, energie şi agricultură.

În cadrul acestei misiuni, SC RAJA SA reprezintă obiectivul de referință, întâlnirile și seminariile pe proiecte desfășurându-se în perioada 16 – 18 mai 2014, la sediul central SC RAJA SA și la cele mai importante obiective din cadrul societății.

Din delegația italiană fac parte reprezentanții CCIRO Italia, ICEPS – Institutul pt Cooperare Economică Internațională și Problemele de Dezvoltare / ITALIA, Asociației Patronale Confartigianato, dar și numeroși specialiști din cadrul unor recunoscute firme italiene din domeniile energetic, construcții și agricultură.

În data de 17 mai 2014, la sediul central al SC RAJA SA se va desfășura o întâlnire cu conducerea şi specialişti companiei, la care vor participa ca invitaţi şi reprezentanţii Unităţilor Administrative – Teritoriale locale şi judeţene. Discuțiile vor viza atât problemele economice din zonă, dar şi oportunităţile de investiţii din domeniul specific SC RAJA SA, cât şi din domeniul producţiei şi infrastructurii de la nivelul unităților administrativ teritoriale.

În cursul după-amiezii, delegația se va deplasa la Stația de Epurare Constanța Nord, unde vor fi prezentate mai multe proiecte pentru producerea de energie din surse regenerabile, prin construcția de centrale fotovoltaice și eoliene. Totodată, se va discuta și despre posibilitatea implementării unor tehnologii pentru valorificarea nămolurilor rezultate din epurarea apelor uzate, prin transformarea lor în biogaz și îngrășăminte agricole.