Premiile anului 2010 acordate de revista „Balcanii și Europa“

Categories La ziPosted on

Premiile anului 2010 acordate de revista „Balcanii și Europa“

Prestigioasa revistă „Balcanii și Europa“a decernat  și în acest an premiile pentru personalități care au contribuții majore în dezvoltarea domeniilor în care activează.

La Hotelul Intercontinental din București, într-o atmosferă deosebită și în prezența unei asistențe selecte, directorul publicației, dl Carol Roman, a anunțat laureații anului 2010, înmânându-le trofeele.

Deținătorul premiului la categoria „Omul Anului“ este Ilhan Aliev, președintele Azerbaidjanului.

Bogdan Aurescu, secretar de stat în MAE deține premiul categoriei „Vocația Diplomatului de Carieră“.

Florin Pogonaru, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România a obținut categoria „Vocația Integrării Europene Zonale“, iar Comunitatea românească din Ucraina categoria „Vocația Acțiunii pentru Libertate și Justiție“.

Cristian Gațu / Fotografii de Florin EȘANU

Interpreta Paula Seling  a fost premiată la categoria „Vocația Interpretului de Succes“, iar Cristian Gațu, președinte al Federației Române de Handbal, lacategoria „Vocația Marilor Performanțe“.

Categoria „Vocația Altruistului“ a mers la Raed Arafat, inițiatorul unui sistem unic de urgență (SMURD), iar categoria „Vocația Spiritului Balcanic“ i-a revenit lui Milan Petrovici, decan de vârstă al Asociației Corespondenților Străini de Presă“.

Revista a împlinit zece ani de existență și anual a premiat personalități de primă mărime și performeri din toate sferele vieții politice, economice, sociale, sportive, culturale.

Subliniind că revista  fost încă din momentul apariției o experiență unică în presă, Carol Roman a precizat că ea s-a sprijinit pe colaboratori de excepție și pe excelente relații directe cu misiuni diplomatice ale țărilor balcanice la București și cu cele ale României în aceste state.

„Balcanii și Europa“ s-a bucurat și de o colaborare deosebită cu instituții academice și științifice din țară și din străinătate, cu diverse segmente ale UE, inclusiv cu reprezentanța Comisiei Europene din București.

Milan Petrovici