Tarife mai mici la RCA în 2011

Categories La ziPosted on

Tarife mai mici la RCA în 2011

Cei mai mulți șoferi vor plăti mai puțin în 2011 pentru polițele RCA decât în anul în curs, reiese din analiza tarifelor notificate de şapte asigurători Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), informează Realitatea TV.

“Din analiza tarifelor notificate până în prezent de şapte societăţi rezultă faptul că, în cazul gamei medii de asiguraţi persoane fizice, primele pe care le vor achita în 2011 vor fi mai mici decât în 2010 în cele mai multe cazuri. Aceasta se explică nu doar prin aplicarea sistemului bonus-malus, ci şi prin faptul că societăţile şi-au propus să acorde reduceri în funcţie şi de alte criterii decât cele utilizate până acum”, a declarat directorul Direcţiei Generale de Asigurări Obligatorii din CSA, Mona Cucu.

În cazul ultimelor trei societăţi de asigurare care au notificat CSA, tarifele de bază pentru gama medie de asiguraţi persoane fizice înregistrează o scădere de până la 14%.

Prin gama medie de asiguraţi persoane fizice, CSA se referă la proprietarii de autoturisme cu capacitate cilindrică cuprinsă între 1.200 și 1.600 de centrimetri cubi şi cu vârste între 30 şi 50 de ani.