S-a deschis tabăra internațională de pictură de la Medgidia

Categories Cultura-educatiePosted on

Deschiderea oficială a celei de-a X-a ediţii a Taberei Internaţionale de Pictură, s-a realizat astăzi, începând cu orele:11.00 în Sala de şedinţe a Consiliului Local Medgidia.

În deschiderea taberei, artiştii plastici participanţi ca de altfel şi invitaţii prezenti la eveniment, au fost întâmpinaţi de Primarul Municipiului Medgidia Marian Iordache, Viceprimarul Luminiţa Vlădescu dar şi de consilierii locali: Daniel Daniela, Monica Nedelcu şi Sorin Elvis Radu.

La deschiderea oficială a Taberei de Pictură printre cei prezenţi s-au numarat si Alice Dinculescu, critic de arta, Marian Vasiliev – reprezentantul Parlamentului şi Tiberiu Rusu, director al Casei de Cultura a Sindicatelor „ L.Grigorescu” din Medgidia, care şi-au manifestat bucuria de a lua parte la eveniment si in acest an..

Edilul municipiului a ţinut un discurs prin care le-a mulţumit doamnei Alice Dinculescu precum şi domnului Tiberiu Rusu, pentru iniţiativa desfasurarii acestui eveniment cultural la Medgidia.

,Este azi un moment emoţionant pentru mine pentru că este momentul inaugurării celei de-a X-a ediţii a Taberei Internaţionale de Pictură,, Lucian Grigorescu,, Imediat după revoluţia română, un cetăţean al acestei localitati pasionat de cultură şi ocupat toata viata lui de acest fenomen interesant care este arta, a produs o intalnire cu mai multi intelectuali din Medgidia la care a spus asa: avem o personalitate imensă in Medgidia care este aproape necunoscută pentru noi medgidienii si ar trebui să o comemorăm si sa o aducem la aceea valoare si acea recunoastere publica maxima de care se poate bucura. Acest om care a făcut istorie în legatura cu arta se numea Lucian Grigorescu.”

De asemenea Mircea Costea, un binecunoscut pictor medgidian, implicat in realizarea evenimentului a avut deosebita onoare de a prezenta pictorii participanti la aceasta editie si nu ultimul rand copiii pe care ii initiaza prin cursurile de pictura, prezenti la eveniment in calitate de expozanti cu o parte din lucrarile realizate. Acestia au fost: Riana Bechis, Alexandru Bunea, Maria Palade, Diana Stroie, Violeta Vasile, Bianca Ştefănescu, Laura Tudoran, Cosmin Ghiţă şi Alexandra Dieaconu.

Printre invitaţi s-au numărat şi directori ai instituţiilor de învăţământ din municipiu precum si iubitori de arta.

Pe parcursul întregii săptămâni, începând cu data de 19 august 2013, pictorii vor creea tablouri care vor ajunge, luni 26 august 2013, începând cu orele 18.00, să fie admirate la vernisaj în foaierul Casei de Cultură „Lucian Grigorescu” din Medgidia.